17.3 C
București
vineri, 17 mai, 2024

Ministrul Mediului a convocat Grupul de Lucru pentru a găsi soluții urgente cu privire la populația de urs brun

Ministrul Mircea Fechet a discutat despre procedura de avizare a proiectului de Ordin de Ministru pentru aprobarea nivelului de prevenție și intervenție în cazul speciei urs brun

Ministerul Mediului din România a precizat că, în cursul zilei de ieri, 27 iulie, Ministrul Mircea Fechet a convocat Grupul de Lucru privind Carnivorele Mari.

Discuțiile care au avut loc la sediul MMAP au avut în vedere analiza răspunsului Academiei Române cu privire la procedura de avizare a proiectului de Ordin de Ministru pentru aprobarea nivelului de prevenție și intervenție în cazul speciei urs brun.

În cadrul întâlnirii ministrul Mediului din România a solicitat specialiștilor din Grupul de Lucru să prezinte soluțiile care vor conduce la finalizarea procedurii de aprobare a actului normative.

Ministrul Mediului a subliniat importanța unei abordări științifice, raționale și responsabile pentru a gestiona această specie, având în vedere recentele incidente și conflicte om-urs

Am cerut membrilor Grupului de Lucru să își prezinte propunerile în maxim 24 de ore, astfel încât să putem finaliza și emite Ordinul de Ministru în cel mai scurt timp. Este evident pentru toată lumea că nu ne permitem să pierdem prea multe zile. În ultimele săptămâni am avut zeci de incidente și conflicte om-urs, iar dacă vom continua în același mod, tragediile vor deveni inevitabile. Emiterea acestui Ordin face parte dintr-un set de măsuri pe care le-am pregătit și implementat pentru a avea o abordare științifică, rațională, responsabilă, cu perspective pe termen mediu și lung asupra acestei specii”, a declarat ministrul Mircea Fechet.

spot_img
Latest news
știri