16.1 C
București
joi, 19 septembrie, 2024

Românii pot sesiza prin Whatsapp orice neregulă privind preluarea ambalajelor SGR

Ministrul Mircea Fechet a decis să se implice personal în soluționarea sesizărilor

Începând de săptămâna trecută, Ministerul Mediului din România a pus la dispoziția publicului un număr dedicat pentru sesizarea prin Whatsapp a neregulilor privind preluarea ambalajelor SGR.

Mircea Fechet a transmis că a ales să se implice direct în soluționarea sesizărilor de la cetățeni.

Sesizările pot fi transmise prin Whatsapp la numărul 0726715142

Cel mai frumos mod prin care facem România mai curată în fiecare zi este folosindu-ne de Sistemul Garanție-Returnare. Din acest motiv, încercăm, ori de câte ori avem ocazia, să ne asigurăm că toată lumea știe ce are de făcut. De asemenea, vrem să ne asigurăm că românii sunt tratați cu respect”, a declarat ministrul Mediului din România.

În weekend, ministrul Mircea Fechet a vizitat centrul de sortare din județul Bacău. Aici, zeci de camioane descarcă sau încarcă materie primă care ajunge mai departe la fabricile de reciclare.

Zeci de oameni lucrează și ziua, și noaptea. Se lucrează în trei schimburi pentru că românii reciclează. Românii înțeleg importanța SGR-ului. Românii sunt cea mai importantă verigă în tot acest proces care pleacă de la producător, trece pe la distribuitor, la magazin, la cetățean și ajunge înapoi la punctele de colectare”, a mai adăugat Mircea Fechet.

Ministrul Mediului: ”Vrem să știm care sunt neregulile pentru a le rezolva cât de repede”

Numărul de telefon/hotline este valabil începând de miercurea trecută. Prin urmare, cetățenii, dar și magazinele au dreptul și posibilitatea prin intermediul aplicației Whatsapp să le aducă la cunoștință celor de la Ministerul Mediului orice disfuncționalitate a sistemului.

Cetățenii pot sesiza:

  • Dacă există comercianți care refuză să plătească garanția;
  • Dacă există aparate blocate;
  • Dacă cei de la RetuRO întârzie să debaraseze un magazin.
spot_img
Latest news
știri