15 C
București
marți, 15 octombrie, 2024

27 de elevi au reușit să strângă 8 saci cu deșeuri din Delta Dunării

Elevii de la Școala Profesională "Vasile Bacalu" au ecologizat zona Mahmudia-Carasuhat, strângând deșeuri și evaluând sănătatea apei Dunării alături de ecologista Li An Phoa, în cadrul proiectului România Limpede

27 de elevi de la Școala Profesională ”Vasile Bacalu”, voluntari ai Patrulei Zero Plastic, s-au unit pentru o acțiune de ecologizare în inima Deltei Dunării.

Copiii au ecologizat zona Mahmudia-Carasuhat, în cadrul proiectului România Limpede pentru combaterea poluării cu plastic a apelor Dunării

Pe lângă strângerea a 8 saci de deșeuri, elevii, împreună cu ecologista olandeză Li An Phoa, fondatoarea mișcării Drinkable Rivers, au evaluat sănătatea apei Dunării și au discutat despre un viitor în care Dunărea ar putea avea apă bună de băut”, se arată în comunicatul publicat de reprezentanții Fondului Mondial pentru Natură (WWF România).

După acțiunea de ecologizare, elevii și-au dat frâu liber creativității într-un atelier de benzi desenate, organizat cu sprijinul ASAP și Pisica Pătrată.

Au creat personaje care luptă împotriva poluării cu plasticdemonstrând că soluțiile inovatoare vin de la generațiile tinere.

Patrula Zero Plastic organizează activități de educare, ecologizare, advocacy și monitorizare a biodiversității

Patrula Zero Plastic a revenit pentru al cincilea an consecutiv. Împreună cu Lidl România, volunatrii s-au implicat activ pentru a elimina plasticul din pădurile din jurul orașului Brașov și din Delta Dunării.

În Delta Dunării, inițiatorii au dezvoltat un program educațional prin care pregătesc în fiecare an un grup de tineri voluntari Ambasadori Zero Plastic.

Aceștia ”patrulează” pe canalele Deltei pentru a înlătura plasticul și le vorbesc localnicilor și turiștilor despre nevoia ca aceste deșeuri să nu mai fie abandonate.

spot_img
Latest news
știri