8.8 C
București
miercuri, 23 octombrie, 2024

Capitala Chinei traversează cel mai aspru val de frig din luna decembrie

Mai multe cartiere au fost afectate de o defecțiune apărută la sistemul de încălzire

Capitala Chinei, Beijing, şi-a doborât recordul de ore cu temperaturi sub zero grade Celsius în luna decembrie, după un val de frig intens care a cuprins întinse zone din întreaga țară.

Încă de săptămâna trecută, regiunile din nord și nord-est au fost afectate de temperaturi extrem de scăzute, unele zone din nord-est înregistrând valori de minus 40 de grade Celsius și chiar mai mici.

Acest fenomen a fost generat de intrarea unui curent de aer extrem de rece dinspre regiunea Arctică, transmite Agerpres.

În decembrie, capitala Chinei a traversat nouă zile consecutive cu temperaturi sub minus 10 grade Celsius

Până în prezent, un observator meteorologic din Beijing a consemnat peste 300 de ore de temperaturi sub zero grade începând cu data de 11 decembrie, reprezentând cel mai mare număr de ore înregistrate în această lună de la începutul măsurătorilor meteorologice în 1951, conform relatărilor cotidianului de stat Beijing Daily.

Potrivit sursei citate, cazanele de încălzire de la unul dintre principalii furnizori din oraş, s-au defectat, lăsând unele cartiere cu o nevoie urgentă de mai multă energie termică, a anunţat duminică presa de stat chineză.

Noi recorduri de temperaturi scăzute au fost înregistrate în China, în contextul în care ţara se confruntă cu un val de frig persistent, care încheie un an de condiţii meteorologice extreme

În cursul săptămânii trecute, Biroul Naţional de Meteorologie a declarat că peste 20 de staţii din diferite zone ale ţării au înregistrat, în primele ore ale zilei de joi, minime istorice pentru o lună decembrie.

Este cazul oraşului Hohhot, capitala regiunii Mongolia Interioară (nordul Chinei), unde mercurul a coborât până la -29,1 grade Celsius, doborând un record de circa 70 de ani.

În acest context, autorităţile au emis o avertizare de temperaturi scăzute pe o zonă extinsă din nordul, estul şi sud-estul ţării.

Valul de frig sever vine după o vară marcată de temperaturi record şi de inundaţii devastatoare, în special în nordul ţării

Experții au tras un semnal de alarmă cu privire la intensificarea fenomenelor meteorologice extreme ca urmare a încălzirii globale, cauzate de emisiile de gaze cu efect de seră.

Miercuri, Biroul Național de Meteorologie a raportat că cinci stații din țară au înregistrat recorduri de temperaturi scăzute, inclusiv -33.2 de grade Celsius în orașul Datong din nordul țării.

În provincia nord-vestică Gansu, unde un cutremur devastator s-a produs luni, soldat cu peste 130 de decese, supraviețuitorii își petrec noaptea în corturi de dimensiuni mari, încercând să se încălzească sub pături, în ciuda temperaturilor sub limita înghețului din exterior.

spot_img
Latest news
știri