23.9 C
București
vineri, 29 martie, 2024

Voluntarii au reușit să colecteze 4 tone de deșeuri în doar 4 ore

Toate aceste deșeuri au fost adunate din natură și din apele Dunării

Peste o sută de volunari provenind din Bicaz, Hangu, Ceahlău și Poiana Teiului au reușit să colecteze 4 tone de deșeuri în doar 4 ore.

Datorită acestei noi inițiative, organizată de membrii Cu Apele Curate, apele Dunării sunt mult mai curate.

Potrivit comunicatului publicat astăzi, 28 martie, campania a fost desfășurată cu ajutorul sprijinului oferit de Asociația Bicazul Nostru, Asociația ECO Piatra Teiului și Primăria Bicaz.

Foto: Facebook/Cu Apele Curate

Cu Apele Curate: ”O comunitate întreagă și-a unit forțele pentru a da un adevărat exemplu de bună practică în Săptămâna Apelor”

Membrii Programului Cu Apele Curate, un program pentru combaterea poluării cu plastic a apelor, au precizat că este vorba despre 162 de oameni care au reușit să colecteze în doar 4 ore peste 4 tone de deșeuri abandonate în natură, cantitatea purtată zilnic de Dunăre către Marea Neagră.

Foto: Facebook/Cu Apele Curate

Tot mai mulți voluntari participă la evenimentul Săptămâna Apelor

Acțiunile din cadrul acestui program constau în activități de ecologizare, educare și conștientizare, ce se desfășoară în zonele grav afectate de poluarea apelor cu plastic.

Ca să încheie cum se cuvine seria de evenimente, au pregătit și o seară de film educațional cu 52 de spectatori pentru a așeza încă o cărămidă la temelia unui viitor curat. Un efort demn de laudă care ne-ar bucura să fie replicat în fiecare comunitate riverană. Felicităm participanții implicați în acțiunile din Săptămâna Apelor și mulțumim partenerilor pentru sprijin Asociația Bicazul Nostru, Asociația ECO Piatra Teiului și Primăriei Bicaz”, au scris reprezentanții Cu Apele Curate pe contul de Facebook.

Latest news
știri