16.3 C
București
miercuri, 8 mai, 2024

Tăierile ilegale din zona sălbatică a Parcului IOR au loc în plină zi

În doar o singură zi, peste 12 arbori sănătoși au fost puși la pământ

Greenpeace România a expus faptul că tăierile ilegale din zona sălbatică a Parcului IOR au început, din nou, în plină zi.

Totuși, apelurile organizației pentru protecția mediului care vizau oprirea defrișărilor nu au rămas fără ecou și mai mulți cetățeni s-au deplasat la fața locului cu Poliția Locală Sector 3 și Poliția Capitalei.

De asemenea, mai mulți reprezentanți ai presei au venit, au filmat, au luat interviuri și au scris despre noile acțiuni de mutilare a Parcului IOR.

Mulțumim B365.ro, HotNews.ro, Euronews Romania”, au precizat reprezentanții Greenpeace România.

Greenpeace România: ”Nu putem să nu menționăm și faptul că una dintre colegele noastre, care s-a aflat la fața locului cu copilul și nu a făcut decât să filmeze a fost amenințată în mod direct de drujbari și de „antreprenorii” cu tiribombele instalate (la fel de ilegal) în zonă”

Nu vom rămâne indiferenți! Vom aduce și mai mulți oameni în zonă, vom face și mai multe sesizări, vom pune și mai multă presiune pe autorități să-și facă treaba, vom aduce și mai multă presă pentru a documenta și prezenta ilegalitățile din Parcul IOR! Pentru fiecare arbore otrăvit și tăiat va exista o notă de plată usturătoare, mai devreme sau mai târziu”, au transmis membrii organizației pentru protecția mediului din România.

Greenpeace România, despre tăierile ilegale: ”Impotența autorităților se traduce în 4 ani mai puțin speranță de viață pentru bucureșteni”

Cu doar câteva săptămâni în urmă, peste o mie de locuitori din București au protestat împotriva tăierilor ilegale de copaci din zona retrocedată a Parcului IOR.

În ultima lună, grupul de inițiativă civică IOR – Titan a raportat că mai mult de o sută de copaci au fost tăiați din cele 12 hectare de teren.

Primăria Municipiului București a declarat că au fost date amenzi în trecut pentru tăierile de copaci fără autorizație din aceeași zonă.

Latest news
știri