2.4 C
București
joi, 19 decembrie, 2024

România Ecologică: ”Să susținem afacerile locale și să nu uităm de munca omului onest”

Nu se întâmplă doar în România: anual, sunt aruncate peste 10 milioane de tone de textile. De asemenea, la nivel global, aproximativ o treime din totalul alimentelor produse pentru consumul uman este irosit.

Cu toate acestea, încercăm să fim mereu orientați spre schimbare, spre economie și spre ceea ce se întâmplă în jurul nostru. Încercăm. Sau, mai bine spus, o parte dintre noi încearcă.

Deși restricțiile par să fi trecut, ar trebui să nu uităm că multe branduri mici au fost afectate de contextul pandemic. Încă sunt și vor mai fi.

Micii întreprinzători au luptat să își mențină afacerea sau să își mute serviciile în online. Totuși, pentru mulți dintre ei, a fost și încă este foarte greu să se adapteze noilor condiții.

Să reparăm în loc să aruncăm, să susținem afacerile mici, afacerile locale și să conștientizăm că munca trebuie răsplătită. Sunt doar câteva dintre soluțiile propuse de România Ecologică.

Să reparăm, să reciclăm și să învățăm să refolosim

Cumpărăm prea mult și renunțăm la produs, atunci când nu-l mai considerăm ”la modă”, fără să ne gândim că moda se schimbă. Totul se schimbă la minut, iar materialele textile de proastă calitate afectează sănătatea și natura. Cu toate acestea, preferăm ”mult și prost”.

Renunțăm la multe produse, atunci când prezintă un mic defect și nu luăm în calcul reparația, refolosirea sau reciclarea. Ne-am dezobișnuit să privim în detaliu. Ignorăm munca altora și găsim confort în corporații. Credem, cu sfințenie, în reclame și uităm trecutul.

Foto: România Ecologică

România Ecologică: Afacerile mici de familie, atelierele, magazinele locale, meseriile vechi, trebuie protejate și susținute

Fără o pătură de mijloc bine dezvoltată, fără afaceri mici, multe și locale, economia unei țări și dezvoltarea socială sunt șubrede. Ne calcă în picioare marile corporații și „joacă politicul pe degete”, mai mult sau mai puțin voalat”, precizează publicația.

Munca omului onest trebuie respectată dacă vrem o țară ”ca afară”

Mai mult, publicația îndeamnă să respectăm munca omului onest, a producătorului și a întreprinzătorului mic, local, care trebuie plătită corect.

Uneori poate pare mai scump, dar s-ar putea ca, după ce te uiți și înțelegi imaginea de ansamblu, să constați că magazinul sau atelierul de la colțul străzii este chiar ieftin.

Românii și Guvernul României trebuie să înțeleagă bine și să aplice aceste trei principii, dacă, într-adevăr, vrem o țară „ca afară”, arată sursa citată.

spot_img
Latest news
știri