14.7 C
București
joi, 9 mai, 2024

Agent Green: ”Legea spațiilor verzi a fost măcelărită la Comisia de Mediu de la Camera Deputaților, cu votul PNL-PSD”

Membrii Agent Green au precizat că primarul general, Nicușor Dan, și deputații USR au încercat să convingă deputații PNL și PSD să nu voteze modificările, dar fără succes

Membrii Agent Green au venit cu noi precizări referitoare la legea spațiilor verzi, explicând că partidele vinovate pentru distrugerea spațiilor sunt PNL și PSD.

Luni, 26 iunie, ora 18:00, Fundația Eco-Civica și Agent Green au organizat un protest pentru salvarea spațiilor verzi din capitală.

 Acesta a fost inițiat ca urmare a votului de marți din Parlament, când urma să fie adoptat noul proiect de Cod Urbanistic.

Agent Green: ”Au scos legea anti spații verzi de pe ordinea de zi. Presiunea contează. Trebuie să o creștem. La protestul următor trebuie să fim și mai mulți”

Potrivit organizației, legea spațiilor verzi a fost ”măcelărită” marți la Comisia de Mediu de la Camera Deputaților, cu votul PNL-PSD.

Printre cele mai nocive amendamente aprobate se numără faptul că destinația spațiilor verzi proprietate privată va putea fi schimbată. Amenadamentul a fost propus de PSD.

Proiectul de lege ar fi intrat azi la vot final în plen, Camera Deputaților fiind for decizional. Dar protestul Eco-Civica, Agent Green, Greenpeace în fața Parlamentului de azi dimineață i-a pus pe gânduri”, se arată în comunicatul publicat astăzi, 28 iunie, pe contul de Facebook al organizației pentru protecția mediului.

Reamintim că și Platforma pentru mediu București a reamintit câteva dintre cele mai grave amendamente depuse la CATUC – Codul Urbanismului:

– anularea protecției spațiilor verzi proprietate privată (circa 50% din cele existente în București), deschizând posibilitatea schimbării funcțiunii acestora;

– anularea aprobării PUZ-urilor de sector de către Consiliul General, adâncind astfel lipsa de coordonare și dezvoltare urbanistică unitară la nivelul captalei;

– posibilitatea intrării în legalitate a multor construcții ilegale, indiferent de deciziile anterioare ale instanțelor;

– posibilitatea de a realiza supraetajări abuzive.

spot_img
Latest news
știri