8 C
București
joi, 2 ianuarie, 2025

Primăriile din România iau atitudine când vine vorba de criza energetică și schimbările climatice

Datele au fost furnizate de organizația WWF România

Majoritatea primăriilor din România iau atitudine când vine vorba de criza energetică și schimbările climatice, conform celor 800 de răspunsuri primite la chestionarul trimis de organizația World Wide Fund For Nature din România.

Chestionarul a fost trimis la peste 3000 de instituții.

World Wide Fund For Nature din România: ”Unele primării utilizează fonduri propii pentru a diminua costurile și consumul de energie din clădirile publice, în timp ce altele vor să acceseze linii de finanțare din țară sau străinătate pentru a-și reduce amprenta de carbon”

Potrivit datelor furnizate de WWF România, 74% au ales să investească în izloarea clădirilor publice din fonduri externe.

Izolarea clădirilor este o modalitate eficientă din punct de vedere al costurilor de combatere a schimbărilor climatice prin reducerea consumului de energie și a emisiilor de gaze cu efect de seră.

Tipul de izolare, materialele utilizate, durabilitatea și amprenta lor de carbon trebuie să fie atent considerată

Aceasta reduce cantitatea de energie necesară pentru încălzire, răcire, iluminat și aparate. Desigur, tipul de izolare, materialele utilizate, durabilitatea și amprenta lor de carbon trebuie să fie atent considerată. Când adăugăm și modernizarea instalațiilor de încălzire și/sau trecerea la energie regenerabilă atunci se poate vorbi întradevăr de o schimbare în bine majoră”, se arată în comunicatul publicat astăzi, 28 iunie, de organizația pentru protecția mediului.

spot_img
Latest news
știri