27.5 C
București
luni, 1 iulie, 2024

Momente de panică pentru astronauţii de pe Staţia Spaţială Internaţională, după ce un satelit rusesc s-a dezmembrat pe orbită

Astronauții au fost forțați să caute imediat adăpost

Un satelit rusesc s-a spart în mai mult de 100 de bucăţi, împrăştiind resturi pe orbită şi forţându-i pe astronauţii de pe Staţia Spaţială Internaţională (ISS) să caute imediat adăpost, au declarat agenţiile spaţiale americane, relatează Reuters, citat de Digi 24.

Comandamentul spaţial al SUA a declarat că nu există nicio ameninţare imediată, dar continuă să urmărească roiurile de resturi.

Incidentul a avut loc pe o orbită de lângă Staţia Spaţială Internaţională, determinând astronauţii americani de la bord să se adăpostească în navetele lor spaţiale timp de aproximativ o oră

Evenimentele mari generatoare de resturi pe orbită sunt rare, dar din ce în ce mai îngrijorătoare, deoarece spaţiul devine aglomerat cu reţele de sateliţi.

Acestea sunt vitale pentru viaţa de zi cu zi pe Pământ, de la internet în bandă largă şi comunicaţii la servicii de navigaţie de bază”, a declarat biroul NASA pentru Staţia Spaţială.

Resturile provenite din satelitul rusesc pot fi urmărite

Conform U.S. Space Command, satelitul a aruncat imediat peste 100 de bucăţi de resturi, care pot fi urmărite.

USSPACECOM nu a observat ameninţări imediate şi continuă să efectueze evaluări de rutină ale conjuncturii pentru a asigura siguranţa şi sustenabilitatea domeniului spaţial”, a adăugat Comandamentul Spaţial în declaraţia sa de joi.

spot_img
Latest news
știri