16.5 C
București
vineri, 20 septembrie, 2024

Trei școli din România, campioane la reciclarea de deșeuri electrice și electronice

Campania națională ”Baterel, Eroul Reciclării” a adunat peste 10.000 de copii implicați în protejarea mediului înconjurător

În cadrul campaniei naționale ”Baterel, Eroul Reciclării”, desfășurată cu succes în anul școlar recent încheiat, o școală din Sălaj, una din București și un liceu din Hunedoara au ieșit învingătoare la capitolul reciclare de deșeuri de echipamente electrice și electronice (DEEE).

Peste 10.000 de elevi de la 270 de școli din întreaga țară s-au implicat activ în această campanie, demonstrând o preocupare reală pentru problemele de mediu

Comunitatea Baterel, care numără acum peste 200.000 de elevi din toată țara, a fost parte din programul educativ ”Baterel, Eroul Reciclării”, desfășurat de Asociația ENVIRON în parteneriat cu Ministerul Educației.

În cei 12 ani de la debutul programului, elevii au învățat să aplice principii importante pentru protecția mediului.

Bilanțul ediției 2022-2023 a campaniei este impresionant: 270 de școli au participat, 1.800 de elevi au beneficiat de cele 20 de lecții deschise susținute în Săptămâna Verde și nu numai.

Mai mult, peste 100 de proiecte au fost înscrise la cele 6 provocări lunare.

Printre realizările celor mici se numără roboței realizati din deșeuri electrice, o grădină urbană înființată și rețete inovative pentru a combate risipa alimentară

În recunoașterea eforturilor lor, campania a oferit premii în valoare totală de 6.000 de euro, constând în rechizite, jocuri și accesorii de pe platforma magazinbaterel.ro, dar și dotări pentru școlile câștigătoare.

Astfel, angajamentul și creativitatea elevilor în protejarea mediului au fost recompensate și încurajate, contribuind la un viitor mai sustenabil pentru toți.

Baterel: ”Dincolo de creativitatea de care au dat dovadă în timpul programului prin rezolvarea temelor lunare, elevii au reciclat peste 20.000 de kilograme de aparate electrice vechi”

Locul I  – Școala Gimnazială nr. 1 Pericei, Salaj  – 4.319 kg – card cadou 4.500 lei;

Locul al II-lea – Liceul Tehnologic ”Crişan” Crişcior, Hunedoara– 1.856 kg – card cadou 3.500 lei;

Locul al III-lea – Școala Gimnazială nr. 113, București – 1.508 kg – card cadou 2.000 lei;

Premiu special – Școala Gimnazială Geo Bogza, București – 1.226 kg – card cadou 1.000 lei;

Profesorul anului – Soos Annamaria de la Școala Gimnazială nr. 1, Pericei, Sălaj – card cadou 500 lei.

spot_img
Latest news
știri