16.2 C
București
luni, 29 aprilie, 2024

Noi ordine de evacuare emise în Grecia – Incendiile se intensifică în Volos și Lamia

Șase regiuni din Grecia sunt încă sub ”pericol extrem”

Două localități grecești, Volos și Lamia, aflate în centrul Greciei, se confruntă cu noi incendii, determinând autoritățile elene să emite ordine de evacuare, scrie News.ro, citat de Știri pe Surse.

Flăcările au avansat aproape de orașul Volos, care găzduiește 85.000 de locuitori, iar ieri, un alt incendiu a izbucnit în periferia orașului Lamia, cu o populație de 60.000 de oameni

Dacă vântul nu se calmează, vom avea probleme mari”, a transmis guvernatorul regiunii.

Azi (miercuri) este ce mai dificilă zi din vară”, a spus guvernatorul, precizând că echipe de pompieri au luptat împotriva a 90 de incendii – dintre care 61 de incendii au izbucnit în ultimele 24 de ore.

Grecia, o țară mediteraneeană cunoscută pentru valurile de căldură, a fost lovită miercuri de temperaturi caniculare

În același timp, incendiile devastatoare continuă să afecteze insulele Rodos, Corfu și Evia.

Grecia se numără printre țările afectate de numeroase incendii de vegetație, și evenimente tragice care au dus la pierderea vieților a peste 40 de persoane.

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) menține alerta referitoare la incendiile de vegetație din Grecia și avertizează că mai multe regiuni ale țării sunt în continuare afectate de flăcări

În acest context, cetățenii români care călătoresc în Grecia sunt sfătuiți să urmărească cu atenție evoluția situației și să respecte instrucțiunile autorităților locale.

Incendiile de vegetație continuă să facă ravagii în multiple zone, dar situația este monitorizată îndeaproape de către autoritățile elene.

Latest news
știri