8.9 C
București
duminică, 20 octombrie, 2024

Voluntarii din Columbia au eliberat 1200 de pui de broască țestoasă

Echipa de voluntari, inclusiv membri din cadrul Marinei columbiene și ai armatei naționale, a lucrat cu grijă pentru a asigura că puii sunt plasați într-un mediu adecvat, acoperit cu iarbă

În Columbia, un important proiect de protecție destinat broaștelor țestoase de apă dulce, desfășurat pe o perioadă de zece ani, se apropie de final, transmite Der Spiegel.

Ca parte a acestei inițiative, 1200 de pui de broaște țestoase au fost eliberați în mediul lor natural de-a lungul râului Meta.

Aceste reptile sunt în pericol de dispariție, iar acțiunea desfășurată de voluntari reprezintă o etapă crucială în eforturile de protejare a speciei

Ultima fază a proiectului, care a demonstrat eforturile a numeroși voluntari, a implicat eliberarea a puilor de broaște țestoase pe malurile râului Meta. Este vorba despre zona de frontieră dintre Columbia și Venezuela.

Ruth Bustos, coordonatoarea proiectului, a subliniat că în acest an au fost deja eliberați 3150 de pui de broaște țestoase în sistemul hidrografic sud-american, care este un afluent al râului Orinoco, unul dintre cele mai lungi râuri ale continentului.

Scopul fundamental al acestui proiect pe parcursul ultimilor zece ani a fost protejarea broaștelor țestoase de apă dulce din regiune

Prin aceasta, se dorește prevenirea comerțului ilegal și a prădătorilor naturali care amenință aceste reptile înarmate.

Carolina Pinzon, reprezentanta Gărzii de Coastă columbiene, a subliniat importanța continuării eforturilor de conservare.

Puii de broască țestoasă din Columbia sunt nu doar supraviețuitori excepționali, ci și componente vitale ale ecosistemului

Din păcate, multe specii de broaște țestoase se află în pericol de dispariție.

Țestoasele sunt vânate pentru diverse motive, cum ar fi carne, ouă sau pentru piața globală a animalelor de companie.

Mai mult, aceste reptile se confruntă și cu amenințările generate de schimbările climatice și de distrugerea habitatelor lor de către activitatea umană.

spot_img
Latest news
știri