18 C
București
sâmbătă, 14 septembrie, 2024

Imagini superbe: Mai mulți cerbi au fost surprinși într-o pădure din Parcul Natural Apuseni

Parcul are o suprafață de peste 70.000 de hectare

O cameră de monitorizare a faunei a surprins mai mulți cerbi care se hrănesc în liniște într-o pădure din Parcul Natural Apuseni. Imaginile frumoase au fost publicate de Regia Națională a Pădurilor – Romsilva.

Potrivit reprezentanților Romsilva, cerbul este sociabil din toamnă până în primăvară, perioadă în care masculii se grupează în cârduri de tauri.

În timp ce turmele de cerbi sunt conduse de un cerb tânăr, femelele stau în cârduri separate de ciute, fiind conduse de ciuta cea mai în vârstă

În cârdurile de ciute sunt amestecaţi, întotdeauna, viţei şi chiar cerbi din al doilea an.

Cerbii bătrâni şi cei foarte puternici trăiesc solitar.

Cârdurile sunt alcătuite după boncănit, care are loc toamna, şi se desfac după ce zăpada s-a topit, pe la sfârşitul lunii aprilie.

Pădurile din Parcul Natural Apuseni asigură faunei toate condițiile de hrană, adăpost și liniște, necesare unui habitat sănătos

Parcul Natural Apuseni este unul dintre cele 22 de parcuri naționale și naturale administrate de Regia Națională a Pădurilor – Romsilva.

Parcul are o suprafață de 76.064 de hectare, în zona Munților Apuseni, pe teritoriul județelor Cluj, Bihor și Alba, din acestea 50.793 fiind păduri.

Zona Munților Apuseni, în care se află Parcul Natural Apuseni, a fost inclusă de presitigiosul post de televiziune CNN în topul celor mai frumoase locuri din Europa.

De asemenea, Comisia Europeană a acordat Parcului Natural Apuseni în 2009 titlul ”Destinație Europeană de Excelență” în cadrul proiectului EDEN.

spot_img
Latest news
știri