18 C
București
sâmbătă, 14 septembrie, 2024

O româncă a fost amendată cu 12.000 de lei, după ce a abandonat o pisică cu patru pui

Un caz revoltător de abandon de animale a avut loc în județul Mureș.

O pisică cu patru pui a fost abandonată de o femeie din Reghin, județul Mureș. Potrivit Inspectoratului Județean de Poliție (IPJ), persoana în cauză a fost amendată cu 12.000 de lei, potrivit Agerpres.

Pisicuța cu cei patru pui au fost abandonați în urmă cu o săptămână pe o stradă din Reghin.

„În urma verificărilor efectuate, persoana în cauză a fost identificată. Este vorba de o femeie de 27 de ani, din Reghin. Aceasta a fost sancţionată cu o amendă contravenţională în valoare de 12.000 de lei, conform Legii 205/2004“, a transmis IPJ Mureș.

În momentul de față, cele cinci pisici sunt în siguranță, într-un adăpost de animale.

Pisică abandonată la Reghin – Nu doar animalele au de suferit

Acest caz evidențiază problemele cu care se confruntă animalele din România. Este nevoie de o educare adecvată a populației în ceea ce privește drepturile animalelor domestice. Mii de animale sunt abandonate, anual, în țara noastră. Multe dintre acestea sunt lăsate în locuri vizibile tocmai pentru a fi găsite, însă la fel de multe sfârșesc în tomberoane, gropi de gunoi sau șanțuri, chiar legate la membre și gură.

Problema nu are un impact numai asupra animalelor care suferă. Comunitățile, unde acestea sunt adesea abandonate, se pot confrunta cu probleme de sănătate publică și, de asemenea, pot apărea conflicte între oameni din cauza animalelor.

spot_img
Latest news
știri