17.4 C
București
luni, 20 mai, 2024

Volkswagen va suspenda producția pentru mai multe modele de mașini electrice

Compania germană a refuzat să comenteze despre numărul de angajaţi afectaţi

Compania germană Volkswagen se confruntă cu o cerere deosebit de slabă pentru anumite modele de mașini electrice, dar și cu o concurență crescută venită din partea Tesla și a producătorilor auto chinezi.

Modelele Volkswagen care nu vor mai apărea pe piața auto sunt ID.3 și Cupra Born

Prin urmare, Volkswagen a anunțat va opri producția mașinilor electrice ID.3 și Cupra Born la fabricile din Zwickau și Dresda, Germania, din cauza unei cereri mai slabe, conform informațiilor furnizate de Reuters și raportate de Mediafax.

Compania a decis să reducă producția de vehicule în perioada sărbătorilor de toamnă din Saxonia, care va avea loc între 2 și 13 octombrie, la uzina Volkswagen din Zwickau.

Pentru moment, nu există informații despre numărul de angajați care vor fi concediați de companie

Cu privire la impactul asupra forței de muncă, compania auto din Germania a ales să nu ofere comentarii detaliate.

Cu toate acestea, la începutul lunii curente, a anunțat că nu va prelungi contractele pe durată determinată pentru 269 de angajați la uzina sa din Zwickau, uzină specializată în producția de vehicule electrice.

Producătorul auto german se confruntă cu o concurență tot mai acerbă, venită atât din partea Tesla, cât și din partea unui număr crescut de producători auto chinezi, iar cererea redusă de vehicule electrice pe piața europeană este afectată de inflația ridicată și reducerea subvențiilor.

spot_img
Latest news
știri