16.1 C
București
joi, 19 septembrie, 2024

Percheziții de amploare efectuate la Mafia Deșeurilor din Prahova

Liderul grupării a încercat să fugă din țară, dar a fost prins în Vama Giurgiu

Noi percheziții au fost efectuate la Mafia Deșeurilor din Prahova: mai mulți suspecți au fost acuzați că preluau gunoaie de la stația de tratare TMB din Moara Nouă.

Stația este deținută de Consiliul Județean Prahova, dar operată de o firmă privată.

Deșeurile erau aruncate în gropi ilegale din Târgșorul Vechi

În acest mod, gruparea evita să trateze deșeurile și ulterior să le depoziteze la groapa oficială de gunoi din Boldești Scăieni, operațiuni care costau foarte mulți bani, scrie Ziarul Incomod, citat de Realitatea.net.

17 percheziții au fost efectuate miercuri la locații din Prahova și București, inclusiv la stația de tratare mecano-biologică a deșeurilor din Moara Nouă deținută de Consiliul Județean Prahova.

Potrivit unui răspuns oficial transmis de Parchetul de pe lângă Judecătoria Ploiești la solicitarea Ziarului Incomod, unitatea care coordonează activitățile efectuate în cauză, acest dosar premieră a fost instrumentat cu ajutorul unor polițiști de la Secția Rurală nr. 3 Poliție Blejoi.

Prin urmare, a ora perchezițiilor, acestea au fost efectuate și cu sprijinul polițiștilor de Investigații Criminale din cadrul Poliției Prahova.

12 persoane au fost reținute și plasate în arestul Poliției după perchezițiile efectuate de anchetatori

Sursa citată reamintește că dosarul s-a tot plimbat între Poliția Municipiului Ploiești și Poliția Prahova în funcție de perioadele când comisarul șef Cristian Manea a fost comandant fie al unei unități, fie al celeilalte.

De precizat este și faptul că liderul grupării ar fi încercat să fugă din țară, fiind prins în Vama Giurgiu.

spot_img
Latest news
știri