4.8 C
București
vineri, 18 octombrie, 2024

Poliția Locală a Capitalei lansează un nou avertisment cu privire la utilizarea articolelor pirotehnice

Vârsta minimă pentru achiziționarea materialelor explozive este 16 ani

Poliţia Locală a Capitalei atrage atenţia asupra faptului că articolele pirotehnice nu pot fi vândute persoanelor cu vârste mai mici de 16 ani şi nu trebuie utilizate în apropierea locuinţelor.

Poliţia Locală a Capitalei: ”Siguranţa noastră şi a celor din jur este prioritatea noastră”

Prin intermediul unui comunicat publicat pe contul de Facebook, Poliția Locală a Municipiului București a făcut apel la responsabilitate, explicând că populația trebuie să respecte următoarele reguli: articolele pirotehnice nu trebuie folosite între orele 24.00 şi 6.00.

Excepții fac evenimente autorizate, dar şi perioadele de sărbători naţionale sau locale, scrie publicația Jurnalul.

Totodată, se recomandă evitarea utilizării acestora în apropierea locuinţelor: mai puţin de 50 de metri faţă de case cu până la patru niveluri şi mai puţin de 100 de metri de cele cu peste patru niveluri.

De asemenea, trebuie respectată o distanţă de cel puţin 500 de metri faţă de instalaţii electrice, depozite de combustibili şi instalaţii de gaze.

Reguli stricte pentru prevenirea incidentelor: Este interzisă utilizarea materialelor explozive în păduri şi zone cu risc de alunecări de teren, avalanşe sau căderi de pietre

O altă zonă interzisă este cea din apropierea obiectivelor chimice, petrochimice şi a altor locuri cu risc de incendiu sau explozie. Operaţiunile neautorizate, comercializarea către publicul larg a anumitor categorii de articole pirotehnice, precum şi nerespectarea altor reguli constituie infracţiuni şi contravenţii, sancţionate conform legii”, a mai precizat Poliţia Locală a Capitalei.

spot_img
Latest news
știri