18.7 C
București
sâmbătă, 27 iulie, 2024

Apple a renunțat la planurile de a construi mașini electrice

Compania Apple a renunțat la planurile de a construi mașini electrice.

Apple și-a anulat planurile de a construi vehicule electrice (EV). Rapoartele vin la un deceniu după ce s-a zvonit că producătorul iPhone lucrează la acest proiect, potrivit BBC.

Firma nu a recunoscut niciodată public proiectul, care implică aproximativ două mii de oameni.

Mulți angajați din proiect vor fi mutați la divizia de inteligență artificială (AI) a producătorului de iPhone, potrivit Bloomberg News. Compania nu a venit nici cu o reacție la solicitările BBC.

Echipa din spatele autovehiculelor Apple a fost cunoscută sub numele de Special Projects Group, ca parte a Project Titan.

În primă fază au existat zvonuri că se lucrează la un vehicul complet autonom, fără volan și pedale.

Apple a renunțat la planurile de a construi mașini electrice

„Aceasta este o decizie inteligentă și mult așteptată”, a declarat pentru BBC Ray Wang, fondator și director executiv al companiilor de consultanță Constellation Research din Silicon Valley.

„Cererea pieței pentru vehicule electrice nu există, iar AI este în centrul acțiunii”, a adăugat el.

Firma de cercetare Counterpoint a subliniat că decizia a venit în timp ce inteligența artificială este într-o creștere bruscă.

„Datele preliminare sugerează că livrările de smartphone-uri cu inteligență artificială generativă vor depăși 100 de milioane de unități în 2024”, a declarat analistul principal, Ivan Lam.

Counterpoint prezice că acest număr ar putea atinge peste 500 de milioane până în 2027.

În ultimele luni, giganții din industria auto din SUA Ford și General Motors au amânat planurile de extindere a producției de vehicule electrice.

Săptămâna trecută, producătorul de camioane electrice Rian a anunțat că va reduce forța de muncă cu 10%. Compania a spus că nu se așteaptă la nicio creștere a producției în acest an.

În ianuarie, Tesla a avertizat că creșterea vânzărilor va fi mai slabă în acest an decât în 2023.

Compania, care este condusă d Elon Musk, a redus prețurile pe piețele cheie din întreaga lume. Aceasta se confruntă cu o concurență dură din partea rivalilor chinezi precum BYD.

spot_img
Latest news
știri