18.7 C
București
sâmbătă, 27 iulie, 2024

Aproximativ 1.300 de proprietari privați de pădure vor primi compensații din partea statului

Bugetul pentru acest an este de aproximativ 191 de milioane de lei

În urma unei Hotărâri de Guvern, Ministrul Mediului din România a anunțat că aproximativ 1.300 de proprietari privați de pădure vor primi compensații.

Mircea Fechet: ”Acordăm, în 2024, compensații de 191 de milioane de lei pentru aproximativ 1.300 de proprietari privați de pădure. Am aprobat ieri Hotărârea de Guvern în acest sens”

Potrivit declarațiilor făcute de Mircea Fechet, este vorba despre acei proprietari privați de pădure din ariile naturale protejate sau din alte zone cu astfel de protecție.

În egală măsură, ministrul Mediului din România a precizat că a aprobat o schemă de ajutor de stat în valoare de aproape un miliard de lei, pentru perioada 2024-2027.

Banii vor ajunge la proprietarii care nu au dreptul sau au anumite interdicții în a-și exploata propria pădure

Vom compensa proprietarii care nu au dreptul sau au anumite interdicții în a-și exploata propria pădure. Vom plăti 745 de lei pentru fiecare hectar și pentru fiecare an. În cazul protecției T1 și pentru protecția T2, care e mai puțin strictă, vom plăti 365 de lei în fiecare an, pentru fiecare hectar de pădure. Bugetul pentru acest an este de aproximativ 191 de milioane de lei și numărul de beneficiari ce vor fi plătiți ca urmare a acestor compensații este de aproximativ 1.300”, se arată în comunicatul publicat de Mircea Fechet pe contul de Facebook.

spot_img
Latest news
știri