12.6 C
București
miercuri, 17 aprilie, 2024

Depozitul de deșeuri de la Chiajna își încetează activitatea

Deși se știa că groapa de gunoi din Chiajna funcționează ilegal, a fost nevoie de ani buni pentru a se găsi o soluție.

Iridex, compania specializată în gestionarea deșeurilor și lucrări de construcții din România, a anunțat în data de 29 martie că Depozitul de deșeuri de la Chiajna își încetează activitatea.

Anunțul a fost făcut prin intermediul unui comunicat de presă, menționându-se că Primăria Municipiului București a refuzat o prelungire a contractului.

IRIDEX anunță închiderea depozitului de deșeuri Chiajna

Prin prezentul comunicat de presă IRIDEX, în calitate de operator al depozitului de deșeuri Chiajna, obiectiv strategic al Primăriei Municipiului București, anunță opinia publică și autoritățile interesate că depozitul încetează activitatea. Această situație se datorează faptului că Primăria Municipiului București nu a mai prelungit prin act adițional contractul pe care îl are încheiat cu societatea noastră până la atingerea capacității proiectate și autorizate de depozitare.”, se spune în comunicatul societății comerciale.

În cursul anului trecut, Ministrul Mediului anunța că a trimis corpul de control la Agenția pentru Protecția Mediului pentru a verifica cum a obținut autorizația de mediu groapa de gunoi de la Chiajna, operată de un apropiat al lui Dan Voiculescu.

Aceasta acțiune venea în contexul în care Tribunalul Bucureşti a dispus, pe 14 august 2020, anularea autorizaţiei integrate de mediu pe ultimele două suprafeţe, încă funcţionale la acea vreme, ale depozitului de deşeuri Chiajna-Rudeni.

Latest news
știri