3.6 C
București
luni, 25 noiembrie, 2024

Prin implicarea copiilor și a voluntarilor, o groapă de gunoi din Giurgiu a devenit o reală pădure

Mii de copaci au fost plantați în campania care a durat 3 zile și a fost organizată de Asociația Pădurea Copiilor

Peste 400 de voluntari au transformat o fostă gropă de gunoi într-o pădure ce cuprinde 2.800 de puieți.

Acțiunea a avut la sfârșitul săptămânii trecute, în Giurgiu.

Campania s-a desfășurat pe parcursul a 3 zile de plantare intense, parte din inițiativa România plantează pentru mâine, sustinută de OMV Petrom, în care inițiatorii au fost însoțiți de: voluntari IKEA România, R Systems, OMV Petrom, elevi de la Școala Gimnazială nr. 59 și Şcoala Gimnazială Nr.1 Floreşti, precum și un grup energic de la Cercetașii României – ALB București și voluntari din comunitatea locală.

Asociația Pădurea Copiilor: ”S-a strigat la unison: plantare”

Toți voluntarii s-au implicat în transformarea unui teren degradat din Florești – Stoenești, Giurgiu, într-o minunată pădure ce cuprinde 2800 de puieți.

Sursă foto: Facebook/Pădurea Copiilor

Mulțumim pe această cale Primăria Floreşti-Stoeneşti pentru mobilizarea comunității locale și pentru participarea alături de noi, precum și pentru oportunitatea de a descoperi una dintre comorile culturale din zonă și anume Conacul Drugănescu, care ne-a primit cu ospitalitate și unde ne-am bucurat de un prânz delicios, amplificat de frumusețea și liniștea locului. În egală măsură mulțumim și felicităm pentru munca depusă, prietenii voluntari de la Euromaster Romania și Michelin”, au transmis membrii asociației Pădurea Copiilor.

Noua pădure din Giurgiu a fost realizată prin implicarea a 455 de participanți

Noua pădure este formată din ulm, dud, frasin, vișin, mojdrean, paducel, salcioară, sambovină și gladiță.

Pădurea se întinde pe un teren ce, până de curând a fost o groapă de gunoi, fapt ce a reprezentat o provocare pentru participanți, terenul fiind unul destul de dificil de plantat.

Sursă foto: Facebook/Pădurea Copiilor

”În Pădurea Copiilor, formăm comunități, reducem amprenta de carbon, creștem păduri și sprijinim biodiversitatea”

Pădurea Copiilor este un program de mediu cu o componentă puternic educațională, care își propune dezvoltarea comunităților din sudul țării, aflate în dificultate și schimbarea de mentalități.

Obiectivul organizației de a împăduri suprafeţe degradate din sudul României este atins prin implicarea comunităţilor locale, cu ajutorul a mii de voluntari şi cu susţinerea companiilor partenere, ce aleg să aibă un comportament responsabil.

spot_img
Latest news
știri