11.3 C
București
sâmbătă, 18 mai, 2024

Acțiune pentru conservarea delfinilor: Franța va închide mai multe zone de pescuit din Atlantic

În majoritatea cazurilor, delfinii morți găsiți pe plajele din Franța prezintă urme de capturare cu echipamente de pescuit

Franța este nevoită să închidă anumite zone de pescuit din Atlantic, pentru a garanta conservarea delfinilor.

Decizia aparține celei mai înalte instanțe administrative a țării, Consiliul de Stat.

Instanța obligă Guvernul din Franța să ia această decizie în termen de maxim șase luni

Potrivit AFP, citat de Radio Eco Natura, zona în cauză este Golful Biscaya.

Această zonă se întinde la vest de Franţa, de la coasta de nord a Spaniei până în Bretania, iar autoritățile au în plan limitarea capturării accidentale de cetacee mici.

Dispozitivele de descurajare acustică montate pe navele de pescuit nu garantează o stare de conservare favorabilă pentru speciile de cetacee mici, dintre care două, delfinul comun şi marsuinul comun, sunt ameninţate cu dispariţia, cel puţin la nivel regional”, a transmis Consiliul de Stat.

Potrivit oficialilor, numărul deceselor de delfini ca urmare a capturilor accidentale în Golful Biscaya depăşeşte în fiecare an limita maximă pentru a asigura o stare de conservare favorabilă în Atlanticul de Nord-Est.

În ultimele luni, eşuările de delfini s-au înmulţit pe plajele de pe coasta atlantică a Franţei

De asemenea, sistemul de monitorizare a capturilor accidentale pus în aplicare rămâne insuficient pentru a cunoaşte cu mai multă precizie amploarea acestora.

Asftel, Consiliul a ordonat măsuri suplimentare ”pentru a permite o estimare mai precisă a numărului de capturi anuale de cetacee mici”.

Cel puţin 910 eșuări ale delfinilor au fost înregistrate doar în această iarnă, arată un ultim bilanţ efectuat de observatorul oceanografic Pelagis. Delfinii morți prezentau urme ale capturării cu echipamente de pescuit.

spot_img
Latest news
știri