9.2 C
București
joi, 16 mai, 2024

Muzeul Luvru propune sesiuni sportive matinale în mijlocul unora dintre cele mai frumoase colecţii ale sale

Participarea la această sesiune sportivă specială costă 38 de euro

Pentru a marca Jocurile Olimpice din Franţa, Muzeul Luvru propune sesiuni sportive matinale în mijlocul unora dintre cele mai frumoase colecţii ale sale, transmite publicația Profit.ro.

Muzeul se transformă într-o reală sală de sport

Cel mai vizitat muzeu din lume oferă ”o sesiune de pregătire fizică ce combină tururi ghidate, dans şi antrenament sportiv”.

Începând cu ora 8.00, înainte ca ușile să se deschidă pentru public, vizitatorii au oportunitatea să exploreze activ operele de artă din muzeu.

Timp de o oră, mai mulți antrenori îi vor ghida pe cei curajoși prin diferite zone ale muzeului în patru sesiuni de zece minute fiecare.

Programul care îmbină arta cu activitatea fizică include yoga, dancehall, cardio și disco

Această inițiativă a fost concepută de Mehdi Kerkouche, un coregraf și dansator de renume, care a avut ideea de a uni arta cu activitatea fizică.

Ne propunem să privim colecțiile muzeului într-un mod inedit”, a explicat Laurence des Cars, curatorul muzeului, într-un interviu pentru France TV, mai transmite sursa citată.

Pentru o durată de o oră, participarea la această sesiune sportivă specială costă 38 de euro (33 de euro pentru biletele reduse, 15 de euro pentru tineri/solidaritate).

Biletul oferă de asemenea acces gratuit la o expoziție ulterioară cu tema Olimpiadei.

spot_img
Latest news
știri