7.4 C
București
vineri, 19 aprilie, 2024

Săptămâna Verde Europeană 2021 – Zero Poluare pentru o planetă mai sănătoasă

Săptămâna Verde Europeană 2021 / EU Green Week, reprezintă o iniţiativă a Comisiei Europene și este dedicată ”ambiției de reducere la zero a poluării”. Acțiunea are menirea de a  examina și alte inițiative relevante ale Pactului verde european.

Evenimentul este axat pe inițiativele privind schimbările climatice, viitoarea strategie privind substanțele chimice, precum și inițiativele din domeniile energiei, industriei, mobilității, agriculturii, pescuitului, sănătății și biodiversității, precizează inițiatorii.

Săptămâna Verde Europeană 2021 a  început pe data de 28 mai și se va încheia pe 11 iunie

Sub umbrela #EUGreenWeek2021, în perioada 21 mai – 11 iunie, platforma GuerrillaVerde.ro are în vedere organizarea mai multor acţiuni online care vor face referire la tema acestei ediţii şi anume faptul că poluarea ne afectează pe toţi – prin aerul pe care îl respirăm, apa pe care o bem sau pământul pe care cultivăm mâncarea”, au arătat membrii în cadrul evenimentului desfășurat.

Un eveniment va face o radiografie a situației actuale din România și a eforturilor de combatere a poluării prin inițiative ale societății civile

Inițiatorii evenimentului au precizat, pe pagina de Facebook, că poluarea este cea mai importantă cauză de mediu care determină multiple boli psihice și fizice, precum și decese premature, îndeosebi în rândul copiilor, al persoanelor cu anumite afecțiuni medicale și al vârstnicilor.

Cu toate acestea, poluarea nu ne afectează pe toți în egală măsură. Trebuie să ne gândim, în mod constant, la persoanele care trăiesc în zone defavorizate și trebuie, împreună, să găsim soluțiile.

Există oameni locuiesc în apropierea unor zone contaminate sau cu un trafic extrem de intens. Poluarea este, de asemenea, una dintre cauzele pierderii biodiversității. Aceasta reduce capacitatea ecosistemelor de a oferi servicii precum captarea carbonului și decontaminarea”, mai precizează reprezentanții campaniei.

Latest news
știri