21.3 C
București
duminică, 29 septembrie, 2024

Autoritățile din Veneția investigează apa verde de pe faimosul Canal Mare.

Apa din Canalul Mare din Veneția a căpătat o culoare smarald spre uimirea tuturor, inclusiv a autorităților. În acest moment nicio organizație de mediu nu a revendicat schimbarea culorii apei din Canalul Mare.

”În această dimineață, un petic de lichid verde fosforescent a apărut în Marele Canal al Veneției. Cei care au semnalat situația au fost unii rezidenți din apropierea Podului Rialto. Prefectul a convocat o întâlnire urgentă cu poliția pentru a investiga originea lichidului”. Aceasta a fost prima reacție a unui oficial după apariția lichidului verde în Canalul Mare. Cel care a avut reacția este președintele regional al Veneției, Luca Zaia, pe Twitter. Purtătorul de cuvânt al prefectului local a declarat pentru CNN că au luat imediat probe de apă. Au revizuit banda de supraveghere CCTV și au întrebat gondolierii și șoferii de bărci dacă au văzut ceva.

Întâlnire de urgență a autorităților

Ulterior a fost convocată o întâlnire de urgență pentru a investiga cauza apei verzi. Deocamadată niciun grup de mediu nu a revendicat acțiunea. Pata înverzită a fost observată pentru prima dată în jurul orei 9:30 și a crescut încet. Potrivit mai multor imagini postate pe rețelele de socializare, se vede cum gondole, taxiuri pe apă și bărci trec prin substanța smarald. Consilierii muncipali s-au grăbit să arate cu degetul către activiștii de mediu. Dar spre exemplu, cei care au acționat săptămâna trecută la Fontana di Trevi, au precizat că nu este acțiunea lor.

S-au prelevat probe din apa verde pentru a stabili ce substanță a fost dispersată

Brigada de pompieri din Italia a postat pe Twitter că asistă la furnizarea de „probe și asistență tehnică”.De asemenea în acțiune a fost implicată și ARPA Veneto, agenția regională care supraveghează starea de mediu a Marelui Canal. Instituția a prelevat probe pentru a stabili natura substanței din apă. Diverse teorii au apărut online, inclusiv că ar putea fi alge sau o substanță dispersată ilegal în canal. Nu este prima dată când Marele Canal al Veneției suferă o modificare a culorii. În 1968, artistul argentinian Nicolás García Uriburu a vopsit în verde apele canalului. Cu un colorant fluorescent numit Fluoresceină, în timpul Bienalei anuale de la Veneția. Mișcarea a fost concepută pentru a atrage atenția asupra problemelor ecologice și a relației dintre natură și civilizație.

spot_img
Latest news
știri