14.1 C
București
vineri, 17 mai, 2024

Asociație pentru protecția mediului: ”Sturionii sunt cel mai valoros dar al Dunării și merită orice efort pentru a continua să existe ca parte integrantă a biodiversității”

WWF România a derulat acțiunea de protecție a acestei specii în cadrul proiectului IUCN Save Our Species, finanțat prin Grupul La Prairie

Organizația World Wide Fund for Nature (WWF) România a subliniat astăzi importanța crucială a protejării sturionilor Dunării, considerați o comoară ecologică prețioasă pentru regiune.

Prin intermediul unui comunicat publicat pe contul de Facebook, reprezentanții asociației pentru protecția mediului au subliniat că aceste specii, cu o semnificație istorică și ecologică profundă, merită eforturile constante ale tuturor părților implicate în asigurarea durabilității lor în cadrul ecosistemului.

Fondul pentru mediu: ”Este nevoie de angajamentul și dedicarea tuturor celor ce pot influența existența acestor specii”

Ei au remarcat faptul că acesta este drumul către un viitor sustenabil pentru comunitatea din zonă.

În colaborare cu Asociația de Pescari Profesioniști Brațul Borcea, susținuți de Primăria Fetești și Consiliul Județean Ialomița, WWF România a inițiat un efort coordonat pentru conservarea sturionilor în cadrul proiectului IUCN Save Our Species, beneficiind de finanțare din partea Grupului La Prairie.

Un pas important în această direcție a fost Festivalul Tradițiilor Pescărești organizat în acestă săptămână, la Fetești.

Evenimentul a marcat un debut promițător în eforturile de conștientizare și mobilizare a comunităților în vederea conservării sturionilor, oferindu-le tuturor ocazia de a contribui la viitorul durabil al acestor specii valoroase.

WWF România: ”E nevoie și de sprijinul autorităților locale pentru conservarea celui mai valoros dar al Dunării”

Reprezentanții WWF România au subliniat că sprijinul comunităților locale și al autorităților este esențial în această demers.

Sturionii – cel mai valoros dar al Dunării merită orice efort pentru a continua să existe ca parte integrantă a biodiversității. Și pentru aceasta e nevoie de angajamentul și dedicarea tuturor celor ce pot influența existența acestor specii. E nevoie să ne asigurăm că măsurile de protecție și conservare sunt urmate și respectate. E nevoie să implicăm și să sprijinim comunitățile de pescari în găsirea de alternative profitabile și sustenabile, care să-i motiveze să devină parte activă a eforturior de conservare, prin respectarea restricțiilor și prin raportarea capturilor accidentale. E nevoie și de sprijinul autorităților locale”, au declarat reprezentanții Fondului pentru mediu din România.

spot_img
Latest news
știri