31.2 C
București
vineri, 5 iulie, 2024

Anumite alimente au fost asociate cu un risc crescut de boli cardiovasculare mortale

Studiul a urmărit obiceiurile alimentare a 10.000 de persoane

Două studii recente au confirmat că anumite alimente precum cerealele, băuturile carbogazoase și produsele tip fast-food sunt strâns legate de creșterea semnificativă a probabilității de hipertensiune arterială, afecțiuni cardiace, infarct și accident vascular cerebral.

Anumite alimente ar putea contribui la creşterea riscului de apariţie a unor boli cardiovasculare fatale

Autorii studiilor au dezvăluit că un consum de alimente ultraprocesate, precum cereale, băuturi carbogazoase şi produse de tip fast-food, creşte semnificativ riscul de hipertensiune arterială, boli ale inimii, infarct şi accident vascular cerebral.

Mulţi oameni sunt de părere că unele dintre alimentele ultraprocesate, precum sandvişurile cumpărate din magazine, şaormele, supele şi iaurturile cu conţinut scăzut de grăsime, sunt alegeri mai sănătoase în comparaţie cu produsele de tip junk-food.

Cercetările au fost realizate de Universitatea Sydney și Universitatea de Medicină Militară IV din China

Un prim studiu efectuat de cercetătorii de la Universitatea Sydney a investigat impactul creșterii consumului de alimente ultraprocesate asupra peste 10.000 de femei de vârstă mijlocie în ultimii 15 ani.

Studiul a dezvăluit faptul că 39% dintre aceste femei prezentau un risc mai mare de hipertensiune comparativ cu cei ce consumau cantități reduse de alimente ultraprocesate.

Un al doilea studiu, realizat de specialiștii de la Universitatea de Medicină Militară IV din China, a constatat că persoanele cu un consum ridicat de alimente superprocesate aveau un risc cu 25% mai mare de a suferi de infarct, accident vascular cerebral sau angină pectorală.

Mai mult, s-a demonstrat că o creștere de 10% a consumului de astfel de alimente este asociată semnificativ cu riscul crescut de afecțiuni cardiace.

spot_img
Latest news
știri