19.7 C
București
duminică, 5 mai, 2024

Oficialii greci au arestat încă 2 persoane sub acuzația de incendiere

Mai multe incendii de vegetație continuă să ardă

Autoritățile din Grecia au anunțat că au arestat încă două persoane în weekend, sub acuzația de incendiere, anunță Associated Press. Cei doi bărbați ar fi declanșat în mod deliberat incendii de vegetație, conform oficialilor departamentului de pompieri grec. Aceștia au fost reținuți sâmbătă.  

Sute de pompieri greci și de peste hotare se luptă cu focul. În ultimele săptămâni, și-au pierdut viața deja 21 de persoane.  Incendiile de pădure sunt agravate de vânturile puternice și de condițiile uscate, au spus oficialii.

Unul dintre bărbați a fost arestat pe Evia. Conform publicației, acesta ar fi incendiat în mod deliberat iarbă uscată în zona Karystos a insulei. Arsonistul le-a declarat anchetatorilor că a declanșat alte patru incendii în zonă, în iulie și august.  Un al doilea bărbat a fost arestat în zona Larissa din centrul Greciei. Acesta a fost reținut tot pentru că ar fi incendiat în mod deliberat vegetația uscată. Autoritățile judiciare au fost informate în ambele cazuri.

Oficialii spun că arsoniștii sunt vinovați pentru pornirea mai multor incendii din Grecia, în ultima săptămână

Nu este încă sigur ce a declanșat incendiile cele mai semnificative, cum ar fi cel de lângă Atena și cele din Evros și Alexandropoulis, unde au decedat cei mai mulți oameni.

„Unii… arsoniști cauzează incendii, pun în pericol pădurile, proprietățile și, mai ales, vieți umane”, a declarat joi ministrul Crizei Climatice și Protecției Civile, Vassilis Kikilias. „Ceea ce se întâmplă nu este doar inacceptabil, ci și demn de dispreț, și criminal.”

Ministrul a declarat că nu mai puțin de nouă incendii au fost declanșate într-un intervalul de doar patru ore, joi dimineață în zona Avlona, ​​la poalele nordice ale Muntelui Parnitha. Aceasta se află la marginea nord-vestică a Atenei, și este una dintre ultimele zone verzi ale capitalei. Un incendiu major ardea deja pe partea de sud a muntelui în acel moment, și continua să ardă și în weekend.

„Comiți o crimă împotriva țării”, a spus Kikilias. „Te vom găsi. Vei fi tras la răspundere în fața justiției”

Mai târziu în aceeași zi, poliția a arestat un bărbat de 45 de ani, suspectat de incendieri. Acesta ar fi fost responsabil pentru cel puțin trei incendii în zona Avlona. La locuința acestuia au fost descoperite, în urma unei percheziții, materiale pentru pornirea unor incendii, un pistol cu ​​lanternă și ace de pin, a spus poliția.

Latest news
știri