18.9 C
București
vineri, 20 septembrie, 2024

Au fost detectate zgomote misterioase în cea mai mare căutare a monstrului din Loch Ness

Cea mai mare căutare a monstrului din Loch Ness s-a încheiat, iar primele rezultate ale celor care au căutat faimosul animal au început să apară.

2023 a fost anul în care oamenii au decis să caute faimosul monstrul din Loch Ness, conform IFL Science.

O căutare uriașă a avut loc în weekend pentru a-l găsi pe Nessie. Fiara a fost „fotografiată” pentru prima dată în urmă cu 89 de ani. Echipa de oameni de știință din întreaga lume a căutat necontenit timp de două zile. Au urmărit suprafața lacului cu gândul că Nessie va trebui să iasă la suprafață la un moment dat.

„În weekend, echipamentele de topografie care nu au mai fost folosite niciodată pe Loch Ness vor fi utilizate pentru a descoperi secretele apelor misterioase”, a scris echipa pe site-ul lor.

„Aceasta include drone termice pentru a produce imagini termice ale apei din aer folosind camere cu infraroșu. Observarea căldurii de sus ar putea oferi o componentă crucială pentru identificarea oricăror anomalii misterioase”, au mai spus el.

„În cele din urmă, un hidrofon va fi folosit pentru a detecta semnalele acustice sub apă. Va asculta orice semnale pe care le-ar putea produce Nessie. În plus, vor fi folosite și tehnologii suplimentare în căutarea adevărului”, au mai spus cercetătorii.

Loch Ness – semnale misterioase ale monstrului?

Deși rezultatele din weekend nu au fost încă anunțate de echipă, au apărut câteva detalii de la vânătoare. Vineri, în timp ce echipa se pregătea, au auzit niște zgomote promițătoare venind din lac.

„Toți am fost puțin entuziasmați”, a declarat Alan McKenna de la grupul de vânătoare de Nessie Loch Ness Exploration pentru BBC. „Am fugit să mă asigur că recorderul era pornit”, a mai spus el.

Potrivit lui Alan McKenna, în timpul testelor au fost detectate „zgomote ciudate” în apele celebrului lac din Scoția.

Oricât de cool ar fi să găsești creatura mitică, totuși, majoritatea observărilor anterioare s-au dovedit a fi farse sau alte animale confundate cu monstrul. În unele cazuri a fost vorba de alge și zooplancton.

spot_img
Latest news
știri