8.9 C
București
duminică, 20 octombrie, 2024

7 din 10 români consideră că poluarea reprezintă o problemă majoră

Sondajul a fost efectuat de CIS Gaz

Un studiu efectuat de CIS Gaz dezvăluie că aproximativ 70% dintre români consideră poluarea drept o problemă majoră în țară, transmite publicația PS News.

Cu toate acestea, studiul a demonstrat că mai puțin de jumătate dintre respondeți ar fi dispuși să plătească mai mult pentru surse de energie curată.

Este nevoie de investiții care ar putea îmbunătăți sustenabilitatea sistemului energetic din România

Cu toate că preocuparea pentru sustenabilitate și reducerea poluării se situează în fruntea agendei companiilor și guvernelor la nivel global, mai mult de 90% dintre participanți consideră că investiții semnificative sunt necesare pentru a îmbunătăți sustenabilitatea sistemului energetic din România.

În cadrul acestei direcții, peste 65% dintre respondenți sugerează că rețeaua de transport și distribuție, precum și instalațiile, ar trebui să fie priorități în investiții, iar aproape 31% evidențiază importanța stării conductelor și țevilor.

57% din participanții la chestionar au declarat nu sunt dispuși să investească sau să plătească mai mult pentru surse de energie verde. Totuși, 80% dintre români au afirmat că energia viitorului trebuie să fie una regenerabilă

Deși peste 80% consideră energia regenerabilă ca fiind esențială sau destul de importantă pentru sustenabilitatea economică viitoare, și peste 70% identifică poluarea ca o problemă majoră în țară, 57% dintre participanți nu sunt dispuși să investească sau să plătească mai mult pentru surse de energie curată, chiar dacă jumătate dintre aceștia preferă energia solară.

spot_img
Latest news
știri