7 C
București
marți, 22 octombrie, 2024

Germania a doborât un nou record în ceea ce privește producția de energie solară

Statul a generat 10 TWh în iulie, iar o asemenea cantitate nu a fost niciodată produsă în doar o lună

În luna iulie, Germania a doborât un nou record în ceea ce privește producția de energie solară, generând 10 TWh într-o singură lună, transmite Adevărul.

Potrivit anunțului făcut de ministrul Economiei și Protecției Mediului, Robert Habeck, acest nou record a fost atins în ciuda numărului redus de zile însorite comparativ cu aceeași perioadă din 2023.

Statul folosește din ce în ce mai multă energie solară

Habeck a subliniat că această cantitate reprezintă ”o asemenea cantitate cât nu a mai fost produsă niciodată într-o lună” în Germania.

El a adăugat că ”asta înseamnă că măsurile noastre funcționează și este tot mai multă energie solară”, referindu-se la politicile guvernamentale menite să stimuleze dezvoltarea energiilor regenerabile.

Germania și-a propus ca până în 2030, 80% din energia țării să provină din surse regenerabile

Oficialul a subliniat că ritmul de creștere a producției de energie regenerabilă în Germania este unul rapid, afirmând că ”se mișcă având toată viteza”.

Guvernul german și-a propus ca până în 2030, 80% din energia țării să provină din surse regenerabile.

În egală măsură, obiectivul final este atingerea neutralității climatice până în 2045, o țintă esențială pentru cea mai mare economie din Europa și a treia la nivel mondial.

Producţia de energie electrică din fermele solare creşte mai rapid în Europa Centrală şi de Est decât în oricare altă regiune

Producția de energie electrică din fermele solare crește rapid în Europa Centrală și de Est, depășind alte regiuni europene.

În primele șapte luni ale anului 2024, producția solară a crescut cu 55% în Austria, Bulgaria, Ungaria, România și Polonia față de aceeași perioadă din 2023, conform datelor Ember.

Aceasta este de peste două ori rata de creștere a întregii Europe și depășește semnificativ ritmurile din Europa de Vest, Sud și Nord. Polonia și Ungaria conduc această expansiune, deschizând calea pentru creșteri viitoare în această regiune industrializată.

spot_img
Latest news
știri