16.5 C
București
vineri, 20 septembrie, 2024

Elon Musk anunță că Starlink va oferi serviciul de urgență gratuit pentru toți utilizatorii de telefonie mobilă la nivel global: Nimeni nu o să mai moară pentru că nu a plătit

Sateliții starlink vor oferi tuturor utilizatorilor de telefonie mobilă accesul la servciul de urgență.

Serviciile de urgență Starlink vor fi oferite tuturor utilizatorilor de telefonie mobilă de pe Pâmânt. Acest lucru a fost anunțat de miliardarul Elon Musk, potrivit Interesting Engineering.

Tehnologia Starlink va putea fi accesată inclusiv din zonele fără semnal. Posesorii de telefoane mobile se vor putea folosi de sateliții de pe orbită pentru a transmite mesaje. Anunțul a fost privit ca o revoluție în comunicarea de urgență.

În ultimele 8 luni, SpaceX a lansat aproape 130 de sateliți pe orbită. Alte lansări urmează să aibă loc în perioada următoare.

„SpaceX Starlink va oferi acces gratuit la serviciile de urgență pentru telefoanele mobile pentru persoanele aflate în dificultate”, a scris Elon Musk pe X.

„Acest lucru se aplică la nivel mondial, sub rezerva aprobării guvernelor țărilor. Nu pot exista situații în care cineva să moară pentru că nu a plătit pentru acest serviciu”, a mai zis miliardarul.

Rețeaua a fost testată de SpaceX și T-Mobile. Testele au demonstrat capabilitățile robuste ale sistemului de a conecta consumatorii și a primi răspunsuri într-o mare diversitate de condiții. Au eistat conexiuni pe terenuri izolate, pe văi pline de copaci și până în mediile dense urbane, inclusiv în condiții de mișcare.

Se așteaptă ca T-Mobile să lanseze tehnologia Starlink pentru proprii clienți în această toamnă. Compania va fi prima care va activa mesageria text prin satelit, înainte de a lansa suport pentru voce și date de internet în 2025, conform raportului.

spot_img
Latest news
știri