18.9 C
București
vineri, 20 septembrie, 2024

”Vara Neagră”: Australia se confruntă dezastre naturale fără precedent

Australienii au fost avertizați să se pregătească pentru ciclone, inundații, incendii și valuri de căldură extremă

Australia se confruntă cu amenințarea unor dezastre naturale care ar putea să se producă în lanț în timpul verii din emisfera sudică, potrivit principalului organism de gestionare a situațiilor de urgență din țară, citat de Xinhua și raportat de Agerpres.

Ne așteptăm la o primăvară și vară mai călduroasă și mai secetoasă, dar trebuie să fim pregătiți și pentru posibilele evenimente cum ar fi ciclone, inundații, incendii de vegetație și valuri de căldură”, a subliniat Brendan Moon, coordonatorul general al Agenției australiene pentru managementul situațiilor de urgență.

Declarațiile lui Brendan Moon au fost făcute în contextul Summitului Național privind Pregătirile pentru Dezastre, care a avut loc la Canberra.

La acest summit, peste 250 de reprezentanți ai guvernelor federale, de stat și teritoriale, precum și experți din serviciile de urgență și din industrie, au fost invitați să participe pentru a asigura un răspuns coordonat în fața dezastrelor naturale anticipate pentru viitoarea vară australiană.

Experții au avertizat că Australia se confruntă cu riscul celui mai grav sezon de incendii de vegetație după devastatoarele incendii din anii 2019-2020

Acesta este cunoscut sub numele de ”Vara Neagră”, care a mistuit peste 240.000 de kilometri pătrați.

Într-un buletin recent din august, Consiliul Autorităților Australiene de Pompieri a ridicat nivelul de alertă pentru incendiile de vegetație în zone extinse din estul și centrul Australiei din cauza prognozelor care indică condiții calde și uscate.

spot_img
Latest news
știri