19.9 C
București
sâmbătă, 27 iulie, 2024

A început plantarea primei păduri din nisipurile Olteniei

Au fost plantați peste 350.000 de puieţi

Prima acțiune de plantare din nisipurile Olteniei a debutat în zona localităţii Apele Vii, fiind vorba despre 70 de hectare destinate împăduririi.

Campania desfășurată în nisipurile Olteniei a beneficiat de fonduri din PNRR, fiind plantați peste 350.000 de puieţi de salcâm, dud şi ulm de Turkestan

Reprezentanţii Ministerului Mediului afirmă că, până în 2026, suprafaţa împădurită a judeţului Dolj ar putea creşte cu 12%.

Tot ce vedeţi în spatele meu este nisip. Nisip care vara poate atinge şi 80 de grade Celsius la sol. Nu mai vrem nisipuri în Oltenia! Vrem pădure! Dacă lăsăm nisipurile să ne cucerească solurile fertile, înseamnă că ne-am resemnat. Deocamdată, fenomenul deşertificării este unul destul de agresiv. Nisipurile de aici înghit anual 1.000 de ha de soluri fertile. Apoi, meteorologii ne spun că, în lipsa intervenţiei, în mai puţin de 50 de ani, câmpurile fertile din sudul României ar putea fi acoperite integral de nisip. Dar suntem dedicaţi să reuşim! Suntem dedicaţi să încetinim şi să împiedicăm viteza de înaintare a nisipurilor”, a declarat ministrul Mediului care a fost prezent la campania de plantare.

La acţiunea de plantare au participat peste 200 de reprezentanţi silvici

Pădurea de la Apele Vii este înfiinţată de Ocolul Silvic ”Renaşterea Pădurii”.

Aceasta are programată pentru această toamnă şi plantarea unui perimetru de 100 de hectare în zona localităţii Mârşani, tot prin fonduri PNRR.

Mircea Fechet: ”PNRR dă un mare impuls României să-și extindă suprafața împădurită”

Gândiți-vă că, în ultimii 15 ani, aici, în Oltenia, au fost împădurite doar 7000 de ha. Noi, acum, vom reuși ca, în mai puțin de 6 luni, să plantăm aproape 50% din cât s-a reușit în ultimii 15 ani. De acest ritm al împăduririlor are nevoie România și am încredere că putem reuși”, a adăugat ministrul Fechet.

spot_img
Latest news
știri