6.3 C
București
vineri, 18 octombrie, 2024

O localitate din Italia reduce taxele locale cu 200 de euro pentru persoanele care adoptă un câine

Inițiativa îi încurajează pe italieni să adopte animalele abandonate pe străzi și în adăposturi

O localitate din Italia a implementat o inițiativă originală pentru îmbunătățirea vieții câinilor fără stăpân.

Digi24 scrie că primăria din Misterbianco, o comună situată în apropiere de orașul Catania din sudul Italiei, a anunțat că va reduce taxele locale cu până la 200 de euro pe an pentru persoanele care adoptă câini abandonați.

Demersul vine pentru a-i încuraja pe locuitorii comunei să adopte patrupedele care trăiesc lângă clădirile municipale sau în adăposturile pentru animale.

În fiecare an, zeci de mii de animale fără stăpân sunt abandonate pe străzi sau lăsate în adăposturile din Italia

În egală măsură, această inițiativă are scopul de a încuraja adopția câinilor, reducând astfel costurile adăposturilor, și de a ”recompensa familiile care adoptă printr-o meritată scădere a taxelor locale”, transmite presa din Italia.

Potrivit declarațiilor oferite de Consiliul Local și citate de presa italiană, organizațiile pentru drepturile animalelor estimează că în Italia sunt abandonați anual aproximativ 50.000 de câini și 80.000 de pisici.

Peste 1.200 de căței au fost adoptați în 2023 din adăposturile din București

Anul trecut, 1.249 de câini au fost adoptați din adăposturile ASPA și prin intermediul târgurilor și evenimentelor organizate în București, conform anunțului primarului Nicușor Dan.

Campaniile de adopții vor continua și în 2024, cu scopul de a menține cât mai redus numărul câinilor din adăposturi.

Toți câinii adoptați au găsit loc în familii responsabile, iar primarul le mulțumește pentru gestul lor în comunicatul publicat pe Facebook.

spot_img
Latest news
știri