11.1 C
București
marți, 23 aprilie, 2024

Ursuleț orfan, recuperat de salvamontiști în Harghita: puiul va fi îngrijit într-un centru special

În data de 30 martie, un pui de urs a fost recuperat de salvamontiștii din Harghita. Echipa Vlăhița a găsit ursulețul într-o zonă periculoasă, descrisă de salvamontiști ca fiind foarte abruptă.

Puiul de urs are aproximativ două luni și, cel mai probabil, este orfan.

Reprezentanții Salvamont Romania – Dispeceratul National Salvamont au scris pe pagina de Facebook că ursulețul salvat în județul Harghita a ajuns deja într-un centru special pentru creșterea urșilor.

Foto: Salvamont Romania – Dispeceratul National Salvamont

Puiul de urs va fi îngrijit într-un centru special

Pentru că noi nu putem spune „nu putem” sau „nu vrem” , pentru că noi facem totul din pasiune și dragoste pentru tot ce înseamnă „munte”…

Intervenție a salvamontistilor din Harghita, echipa Vlăhița pentru recuperarea dintr-o zonă de abrupt a unui pui de urs de cca 2 luni și predarea lui către cei abilitați să îl îngrijească într-un centru special pentru creșterea urșilor.

După starea în care se afla puiul de urs exista o mare probabilitate ca ursoaica să nu mai fie în viață”, este mesajul postat pe contul de Facebook a Salvamont România.

Foto: Salvamont Romania – Dispeceratul National Salvamont

Salvamont, unicul serviciu de salvare montană din România

Salvamont România reprezintă singurul serviciu de salvare montană din țara noastră. Echipa se recomandă ca fiind un nucleu de oameni inimoși, dăruiți meseriei nobile pe care și-au ales-o, cu o organizare din ce în ce mai bună și o baza materială corespunzătoare.

Salvamont reprezintă o echipa nouă de conducere la nivel național, cu planuri îndrăznețe de dezvoltare a activității pe principii moderne, cu sprijinul financiar important al Consiliilor județene și locale. Avem certitudinea că, în munții României, activitatea de salvare montană se poate desfășura cu adevărat „la înălțime”, menționează reprezentanții pe pagina oficială.

Mesajul Salvamont România a adunat peste o mie de reacții, oamenii felicitând echipa pentru inițiativă, intervenție și implicare. ”Sunteți oameni deosebiți și am tot respectul pentru voi, iar micul puiuț este adorabil”; ”Mulțumesc din suflet, băieți, pentru omenie și curaj, dacă mama lui ar fi fost în viață, nu ar fi părăsit zona”, au fost câteva dintre comentariile postate de internauți.

Latest news
știri