17.1 C
București
joi, 19 septembrie, 2024

Studenții craioveni au adunat saci întregi cu deșeuri abandonate în natură

Asociația Ape fără Plastic din Craiova - exemplu de implicare activă pentru un mediu mai curat

Tot mai multe organizații își aduc contribuția la menținerea unui mediu curat, prin colectarea deșeurilor găsite în natură.

Membrii comunității Cu Apele Curate au dat ca exemplu Asociața Ape fără Plastic din Craiova, asociație a cărei obiectiv principal este acela de a împiedica orice deșeu plutitor (fie el plastic, metal sau sticlă) să mai ajungă din Jiu în Dunăre.

Un obiectiv secundar este definirea și rafinarea unui mod de operare – exemplu de bună practică care poate fi exportat și pe alte râuri din România.

Credem, de asemenea, că cea mai bună modalitate de a aduce în atenția publică chestiunea poluării apelor este facilitarea accesului pe râuri și lacuri a cât mai multor personne”, precizează membrii asociației craiovene.

Studenții de la Facultatea de Geografie din cadrul Universității din Craiova s-au mobilizat pentru a ”pescui” gunoiul și plasticul din ape

Asociața Ape fără Plastic a organizat o acțiune de igienizare direct pe luciul apei, în cadrul Săptămânii Apelor.

Cu ajutorul implicării a 17 participanți, au fost adunați 20 de saci cu deșeuri din apă.

Voluntarii au reușit să colecteze toate aceste deșeuri cu ajutorul a trei ambarcațiuni.

Comunitatea Cu Apele Curate continuă lupta pentru o natură mai curată: ”Asociația Ape fără Plastic din Craiova ne-a fost alături în Săptămâna Apelor, ca de fiecare dată, cu o acțiune de igienizare direct pe luciul apei”

Cei 17 participanți la acțiune nu au strâns remorci întregi cu deșeuri abandonate în natură, dar cu ajutorul a 3 ambarcațiuni au adunat 20 de saci exclusiv cu deșeuri din apă. Mulțumim încă o dată partenerilor, studenților Facultății de Geografie din cadrul Universității din Craiova, cât și voluntarilor din comunitate pentru implicare și munca depusă!”, au transmis reprezentanții din cadrul programului Cu Apele Curate, prin intermediul unui comunicat publicat pe contul de Facebook.

spot_img
Latest news
știri