18.5 C
București
marți, 30 aprilie, 2024

Judecătoarea care deranjează mafia lemnului, recuzări pe bandă rulantă.

Firma care a recuzat-o a primit amendă pentru că a făcut acest lucru cu rea credință.

Situație tensionată la Tribunalul Cluj, acolo unde o judecătoare se opune cu fermitate mafiei lemnului. Firma de amenajamente silvice Omni din Timișoara a primit din partea Tribunalului Cluj amendă judiciară. Asta pentru că a recuzat cu rea credință judecătoarea dintr-un proces în care firma este  chemată alături de Direcția silvică Maramureș în judecată. Culmea aceeași judecătoare a amendat în alt proces și Direcția silvică pentru că nu depune la dosar actele cerute. Așadar firma Omni a solicitat recuzarea judecătoarei Dumitriela Rodica Cazan dintr-o cauză unde proprietarii unei suprafețe de pământ cer anularea unei autorizații de exploatare. Doar că un alt magistrat de la aceeași instanță a decis să respingă această solicitare.

Firma care a recuzat-o a primit amendă judiciară

Ba mai mult a fost amendată și firma OMNI cu 1000 de lei pentru că a făcut cererea cu rea-credință. Magistratul a constatat că: “petenta nu a expus vreo împrejurare din care să rezulte că doamna judecător sau persoane apropiate acesteia ar avea un interes în legătură cu pricina cu care se judecă, prin urmare nu sunt incidente nici dispozițiile art 42 alin 1 pct.2 CPC. Susținerile din cererea de recuzare nu sunt elemente din care să rezulte îndoieli cu privire la imparțialitatea președintelui completului, nefiind incidente nici prevederile art 42, alin1, pct 13 CPC.”

Cerere făcută cu rea credință

Instanța a explicat că amenda este data pentru că cei care au formulat cererea au făcut-o cu rea credință, în condițiile în care solicitarea de recuzare a fost formulată la data de 22 februarie 2023, adica exact în ziua ședinței de judecată. Firma OMNI este una dintre cele care au colaborat cu celebrul Teodor Ghejeu, care la rândul lui a colaborat cu Ecosilva una dintre firmele care apar în investigațiile Riseproject și în legătură cu mafia lemnului. Este vorba despre o investigație care arăta că hoții de lemne au avut dintotdeauna girul autorităților când a fost vorba despre exploatarea pădurilor în mod ilegal.

Latest news
știri