16.1 C
București
joi, 19 septembrie, 2024

Australia adoptă cea mai importantă lege privind clima din ultimul deceniu, în contextul îngrijorărilor legate de exporturile de combustibili fosili

Siguranța climatică devine o problemă tot mai urgentă

Partidele politice din Australia lucrează pentru a adopta o nouă lege pentru reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră, a transmis publicația britanică The Guardian astăzi, 30 martie.

În prezent, Partidul Laburist și Partidul Verzilor din Australia încearcă să negocieze o lege care să reducă emisiile de gaze cu efect de seră cu cel puțin 50% până în 2030.

Legea a fost introdusă pentru prima dată în parlamentul australian în 2021 și este esențială pentru a respecta obiectivele acordului climatic de la Paris

Guvernul australian a întâmpinat numeroase probleme în trecut în ceea ce privește adoptarea unei legislații ambițioase pentru schimbările climatice.

Cu câțiva ani în urmă, politicenii au fost criticați atât pentru lipsa de implicare și de acțiune, cât și pentru refuzul de a lua măsuri pentru a reduce emisiile de gaze cu efect de seră.

Cu toate acestea, presiunea publică și internațională a dus la o schimbare de atitudine în ultimii ani.

În ciuda opoziției, există mari șanse ca noua lege propusă să fie adoptată în parlamentul australian

În ultimii ani, există o creștere semnificativă a sprijinului public pentru măsurile de combatere a schimbărilor climatice, ceea ce ar putea duce la un sprijin politic mai mare pentru această lege.

Vestea este o reală bucurie pentru toți cei care sunt speriați de o prespectivă a viitorului și își doresc acțiuni reale pentru climă”, a transmis Liderul Partidului Verzilor, Adam Bandt.

spot_img
Latest news
știri