2.7 C
București
vineri, 3 ianuarie, 2025

Apa de râu: ”Pot să beau o cană, dar mai mult înseamnă boală”

Apa de râu: sănătate sau boală? Şeful Gărzii de Mediu a fost întrebat dacă ar bea apă din râurile din România, iar răspunsul dat a demonstrat cât de poluată este apa pe care mulți încă o consideră potabilă.

De asemenea, Octavian Berceanu a adăugat că multe pensiuni din zona montană deversează conţinutul foselor în râuri.

Vineri seară, în cadrul unei emisiuni difuzate la Digi 24, comisarul general al Gărzii de Mediu, Octavian Berceanu, a afirmat că există posibilitatea de a bea apă din râu, dar doar în Făgăraş, de unde pleacă un râu sau de la izvor.

Nu mi-aş mai permite să beau din apa aceea de râu. Din păcate, am fost pe munte, am fost pe văi şi foarte multe pensiuni deversează apa din fose în râuri. Că nu o fac ziua, că o fac noaptea la 12 şi dacă mergi într-o staţiune şi ai deschis geamul la 12-1 noaptea înnebuneşti de mirosul care există acolo şi te întrebi de ce nu miroase aşa şi în mijlocul zilei. Care e diferenţa dintre 12 ziua şi 12 noaptea?”, a precizat șeful Gărzii de Mediu.

”Mai mult de o cană înseamnă boală pentru cei mai mulţi dintre noi”

Întrebat dacă ar bea, totuşi, dintr-un râu, Berceanu a spus că nu ar bea mai mult de o cană de apă dintr-o apă curgătoare, precizează Știrile Pro Tv.

Pot să beau o cană, dar asta doar aşa, ca să nu mă îmbolnăvesc, dar mai mult de o cană înseamnă boală pentru cei mai mulţi dintre noi. Asta e realitatea. Ce avem, poluare în pânza freatică? Da. Masivă? Da”, a mai explicat Octavian Berceanu.

Berceanu a vorbit și despre pericolele care există peste tot, un exemplu fiind tensiunea maximă la graniţele României, adică conflictul din Ucraina. Totuși, deșeurile reprezintă și ele un mare pericol, de cele mai multe ori, ignorat. Poluarea înseamnă mortalitate și distrugerea mediului. Deșeurile distrug calităţii vieţii, dar reprezintă și pierderi semnificative de bani.

spot_img
Latest news
știri