20 C
București
sâmbătă, 27 aprilie, 2024

Mai mulți braconieri au fost prinși de polițiștii și comisarii Gărzii de Mediu din Galați

Toți peștii au fost eliberați în Dunăre

În perioada 26-27.05.2023, polițiștii din cadrul Serviciului O.P. – I.P.J. Galați, comisarii Gărzii Naționale de Mediu – C.J. Galați, personalul A.N.P.A. – Serviciul Regiunea Moldova, au desfășurat o acțiune pe fluviul Dunărea și malul stâng al râului Siret, obținând următoarele rezultate:

  • infracțiuni constatate (OG24/2008) = 5
  • contravenții aplicate = 34
  • valoarea contravențiilor = 5.500 lei
  • pește confiscat = 12 exemplare de pește, sturion, specia pastrugă, 10 kg pește specia crapișor;
  • bunuri indisponibilizate: 7 plase, tip setcă, cu o lungime de aproximativ 1000 m.

Toate exemplarele au ajuns cu bine în Dunăre și nu pe piața neagră din Galați

Fiecare știre despre braconieri prinși este o veste bună pentru viitorul biodiversității noastre. La fel de important ar fi și ca sancțiunile, în cazurile de braconaj să fie mai descurajante. Toate aceste cazuri de braconaj merită o abordare mai aplicată în instanțe. Este ceea ce ne-am propus prin proiectul SWiPE, Successful Wildlife Crime Prosecution in Europe („Instrumentarea cu succes a cazurilor de infracționalitate cu specii sălbatice în Europa”), finanțat de UE prin programul LIFE”, au transmis astăzi, 30 mai, membrii organizației World Wildlife Fund din România.

Prohibiția piscicolă a fost intens monitorizată de către Garda Națională de Mediu în mai multe județe din România

Încă de la începutul lunii mai, s-a constatat că pescuitul ilegal și utilizarea uneltelor interzise au rămas probleme persistente.

În cadrul acțiunilor desfășurate au fost aplicate amenzi și confiscate cantități semnificative de pește capturat ilegal.

Latest news
știri