Platforma de mediu pentru București a anunțat că nouă proiecte de mediu, în valoare de 1.2 milioane lei, au fost implementate în Capitală, în ultimul an.
Potrivit comunicatului de presă al organizaţiei, oraşul are puţine spaţii verzi, sub limita de 26 mp/locuitor impusă de legislaţie, ceea ce afectează calitatea vieţii.
Nouă proiecte de mediu în valoare de 1.2 milioane de lei au fost implementate în București pentru a combate problemele de mediu
”Bucureştiul este sufocat de construcţii, maşini, gunoaie, de lipsa de verdeaţă, ceea ce contribuie la poluare, stres, creşterea temperaturii, spaţiu restrâns pentru recreere şi sport. În plus, cantitatea de deşeuri produsă într-un an depăşeşte 1 milion de tone, iar apa de la robinet este folosită pentru băut de doar 36% din populaţie. Toate aceste informaţii au condus la elaborarea priorităţilor Platformei. Mai exact, plecând de la problemele identificate, au fost trasate proiectele declinate din obiectivele fiecărei piste de soluţionări pe termen lung”, se arată în comunicat.
100 de stakeholderi au dezbătut subiecte legate de managementul spaţiilor verzi
În egală măsură, Platforma de Mediu pentru Bucureşti a explicat că, pe lângă programe de granturi, Fundaţia Comunitară Bucureşti a organizat ca facilitator 12 întâlniri comunitare extinse, la care au participat peste 100 de stakeholderi, pentru a dezbate subiecte legate de managementul spaţiilor verzi, poluarea aerului şi ecologie sonoră sau modificări legislative care impactează calitatea mediului din Bucureşti şi Ilfov.
”În comunitate s-au format trei grupuri de lucru interne (evenimente în spaţii verzi, suflante, legislaţie cu impact asupra spaţiilor verzi), s-au facilitat două întâlniri între comunitate şi Primăria Municipiului Bucureşti şi campanii de advocacy externe (http://www.centuraverde.ro)”, mai precizează comunicatul.
Iniţiată de Fundaţia Comunitară Bucureşti împreună cu ING Bank România, Platforma de Mediu pentru Bucureşti este un program strategic care sprijină colaborarea între organizaţii non-profit, autorităţi publice, societate civilă, companii şi cetăţeni pentru crearea unei viziuni comune de mediu pentru oraş în vederea rezolvării problemelor complexe care afectează Capitala.