21.3 C
București
duminică, 29 septembrie, 2024

Oameni bogați din Marea Britanie poluează de 7 ori mai mult în momentul în care călătoresc

Un mic segment al celor mai bine plătiți britanici este responsabil pentru emisii de gaze cu efect de seră de șapte ori mai mari din călătoriile și transportul lor decât o persoană obișnuită

Cei mai bogați 1% dintre bogații din Marea Britanie produc ”de șapte ori mai multe emisii de transport decât media”, arată un raport publicat de Sky News.

Această ”minoritate” este responsabilă pentru majoritatea emisiilor din mașini, trenuri și avioane, a constatat raportul.

Bărbații din Marea Britanie tind să călătorească mai mult decât femeile

S-a constatat că oamenii cei mai bine plătiți 1% – cei care câștigă cel puțin 160.000 de lire sterline pe an – emit de cel puțin șapte ori mai mult din transport decât cei cu venituri medii și de 13 ori mai mult decât cei săraci.

Acest lucru apare pe fondul unei dezbateri privind introducerea unei taxe pentru cei care zboară frecvent în Marea Britanie, în încercarea de a reduce această formă de transport intensiv.

Raportul a constatat, de asemenea, că bărbații sunt mai susceptibili să fie emițători mai mari decât femeile, deoarece aceștia parcurg ”semnificativ” mai multe distanțe atât cu mașina, cât și cu avionul.

Britanicii albi tind să călătorească mai mult și să polueze mai mult decât britanicii de culoare

Cei din cartierele defavorizate și cei cu dizabilități tind să călătorească și să polueze mult mai puțin.

Reducerea acestor emisii ar îmbunătăți poluarea aerului și calitatea vieții și ar aborda inegalitatea, iar schimbările ar trebui să înceapă cu cei care își pot permite cel mai bine acest lucru, argumentează studiul.

Sistemul nostru de transport reflectă și contribuie la inegalitățile sociale. Reducerea emisiilor poate aborda de fapt o parte din această nedreptate, dacă este făcută corect. Dar, deși nu toată lumea trebuie să facă aceleași schimbări, cei care sunt cel mai bine plătiți trebuie să facă cel mai mult”, a declarat Dr. Maya Singer Hobbs, cercetător senior.

spot_img
Latest news
știri