12.5 C
București
sâmbătă, 4 mai, 2024

Ministrul Mediului: ”Sistemul de garanție-returnare rămâne proiectul meu de suflet”

Sistemul va fi operaționalizat peste trei luni

Ministrul Mircea Fechet a vizitat echipamentul de colectare separată a deșeurilor din ambalaje de la magazinul Kaufland Barbu Văcărescu din București.

Deja complet funcțional, echipamentul va putea fi inclus, ulterior, în sistemul de colectare al SGR.

Ministrul Mediului: ”Sistemul de garanție-returnare (SGR) rămâne proiectul meu de suflet și vreau să mă asigur că toate detaliile vor fi puse la punct atunci când va fi operaționalizat peste trei luni”

În acest sens, Mircea Fechet a precizat că a vizitat echipamentul de colectare separată instalat recent la magazinul Kaufland Barbu Văcărescu, din București.

Potrivit declarațiilor făcute de ministru, acest echipament face parte din investiția lanțului de magazine pentru extinderea și eficientizarea infrastructurii de acest fel pusă la dispoziția clienților.

 ”M-am bucurat să găsesc aici un exemplu pozitiv, sistemul instalat la acest magazin fiind operațional 100% și gata să fie inclus în SGR”, a transmis Mircea Fechet prin intermediul unui comunicat publicat pe contul de Facebook.

Mircea Fechet va continua vizitele în marile magazine din România

Ministrul Mediului a anunțat că, în perioada următoare, va efectua astfel de vizite periodice la toate marile magazine din România, pentru a se asigura că dispun deja de infrastructura necesară.

Cu ajutorul tuturor factorilor implicați, fie că vorbim de producători, retaileri, ONG-uri sau de fiecare cetățean în parte, ne vom atinge obiectivele și vom face din România un exemplu de bune practici în gestionarea sustenabilă a resurselor”, a conclus oficialul.

Latest news
știri