7.2 C
București
duminică, 20 octombrie, 2024

România va beneficia de primele trenuri pe hidrogen

Trenurile vor ajunge până în județele Olt și Dolj

România se află pe lista țărilor care vor beneifica de trenurile pe hidrogen, un transport ecologic, care protejează mediul.

Trenurile pe hidrogen nu au nevoie de linii electrificate, prin urmare, nu poluează

Potrivit secretarului de stat la Ministerul Transporturilor, Irinel Ionel Scrioşteanu, este vorba de un proiect pilot, implementat de Autoritatea pentru Reformă Feroviară.

Proiectul vizează achiziția a 12 automotoare de 160 locuri, precum și servicii de întreținere și reparații a vehiculelor și alimentare cu hidrogen, pe termen lung.

Aceste trenuri vor deservi prin servicii cu frecvență ridicată rutele din nordul municipiului București și județul Ilfov, în conexiune cu județele învecinate Argeș, Dâmbovița și Giurgiu. Datorită fiabilității noilor vehicule, trenurile vor ajunge și până în județele Olt și Dolj”, a declarat secretarul de stat la Ministerul Transporturilor, Irinel Ionel Scrioşteanu, potrivit Radio Eco Natura.

Finanțarea proiectului de investiții se realizează prin Programul Național de Redresare și Reziliență (PNRR) și de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Transporturilor și Infrastructurii

Prin înlocuirea tracțiunii diesel cu cea electrică bazată pe pile de combustie cu hidrogen se reduce poluarea din transporturi cu un echivalent a peste 600.000 euro pe an și, de exemplu, 18.348 tone CO2/an și 306 tone NOx/an, contribuind astfel la atingerea obiectivelor din strategiile europene și naționale de atingerea efectului net-zero al poluării în 2050”, mai transmite sursa citată.

spot_img
Latest news
știri