18 C
București
luni, 16 septembrie, 2024

Ministerul Mediului a lansat în consultare publică ghidurile pentru programele ”Casa Verde Fotovoltaice” și ”Rabla pentru tractoare”

Mircea Fechet: ”Ambele programe sunt gândite să aducă beneficii reale pentru români, fie că vorbim de reducerea facturilor la energie sau de modernizarea agriculturii naționale”

Ministrul Mircea Fechet a anunțat că ieri, 29 august, a fost lansată consultare publică pentru programele ”Casa Verde Fotovoltaice” și ”Rabla pentru tractoare”.

La eveniment a participat Laurențiu-Adrian Neculaescu, președintele Administrației Fondului pentru Mediu.

În 2024, Programul Casa Verde Fotovoltaice are un buget de 2 miliarde de lei

Potrivit declarațiilor făcute de ministrul Mediului din România, Casa Verde Fotovoltaice vine cu noutăți importante anul acesta.

Ministerul Mediului a majorat finanțarea de la 20.000 la 30.000 de lei și, pentru prima dată, va susține achiziționarea de acumulatori.

Astfel, beneficiarii vor putea stoca energia produsă pe timpul zilei și o vor putea folosi seara și noaptea, având parte de mai multă independență energetică și facturi mai mici.

Programul are un buget de 2 miliarde de lei și va sprijini peste 60.000 de români să își instaleze panouri fotovoltaice.

Ministrul Mediului: ”Rabla pentru tractoare este o premieră absolută!”

Lansăm un program pilot prin care sprijinim producătorii agricoli să achiziționeze tractoare și utilaje agricole autopropulsate noi, mai puțin poluante. Este pentru prima dată când finanțăm astfel de echipamente, iar vestea bună este că avem și producători locali care pot beneficia de această oportunitate. Sprijinul variază între 65% și 80%, în funcție de vârsta și categoria fermierilor, cu o finanțare maximă de 55.000 de euro pentru un tractor”, se arată în comunicatul publicat de ministrul Mircea Fechet.

spot_img
Latest news
știri