18 C
București
luni, 16 septembrie, 2024

Vremea imprevizibilă pune în pericol recoltele europene de fructe și legume

Comisia Europeană propune alocarea a 62 de milioane de euro pentru a sprijini țările afectate grav de condițiile meteo nefavorabile

Recoltele de fructe și legume din Europa sunt tot mai afectate de condițiile meteo imprevizibile, se arată într-un articol publicat de România Actualități.

State precum Polonia, Cehia și Austria sunt afectate grav de condițiile meteo nefavorabile, în timp ce producția de mere, căpșuni și ulei de măsline este drastic redusă pe întreg continentul

Este motivul pentru care Comisia Europeană a propus alocarea a 62 de milioane de euro din rezerva blocului comunitar pentru a sprijini Polonia, Cehia și Austria, grav afectate de vremea nefavorabilă, conform RRA, mai transmite sursa citată.

Bloomberg raportează că Polonia, cel mai mare producător de mere din Europa, ar putea înregistra o scădere a producției cu 30% față de 2023.

Vremea blândă din primele luni ale anului a accelerat înmugurirea arborilor, dar înghețul din aprilie a distrus mulți dintre muguri, ceea ce va reduce semnificativ recolta.

În Germania, se estimează că producția de căpșuni va fi cu aproximativ 25% mai mică decât anul trecut, iar unii viticultori și-au pierdut întreaga recoltă.

Seceta, de asemenea responsabilă pentru scăderea producției de fructe și legume din Europa

Pe de altă parte, şi seceta a făcut probleme fermierilor europeni. În regiunea Puglia din Italia se anticipează că producţia de ulei de măsline se va reduce cu peste 50%, iar producţia de grâu s-a redus şi ea la jumătate.

De asemenea, în Spania au apărut estimări conform cărora producţia de mango se va prăbuşi în acest an.

spot_img
Latest news
știri