Experiențele pozitive asociate cu călătoriile – interacțiunile sociale, stimularea mentală, activitatea fizică și mâncarea sănătoasă – pot întârzia procesul îmbătrânirii.
Cel puțin asta reiese dintr-un studiu realizat în Australia, scrie Digi 24.
Autorii au observat că recomandările specialiștilor în ceea ce privește viața sănătoasă sunt împlinite în cazul majorității călătoriilor, relatează The Washington Post.
”Experiențele pozitive asociate călătoriilor – interacțiunile sociale, stimularea mentală, activitatea fizică și bucătăriile sănătoase – pot întârzia procesul de îmbătrânire”, spun oamenii de știință.
Călătoriile lungi pot fi înlocuite cu plimbări prin natură, mers pe jos sau alte tipuri de mișcare
La fel de importante sunt și mesele sănătoase pe care adesea le alegem în vacanță. Noutatea unui loc pe care-l vedem pentru prima oară, care incită, mediul înconjurător, peisajele, fie că e vorba despre pădure sau plajă, toate acestea ne scad nivelul stresului.
În egală măsură, aceste experiențe ajută sănătatea mentală.
”Turismul nu înseamnă doar agrement și recreere. Acesta joacă, de asemenea, un rol important în sănătatea individuală și în sănătatea public”, a declarat Fangli Hu, cercetătorul principal al studiului, pentru The Washington Post.
Oamenii de știință continuă să promoveze beneficiile dietei mediteraneene
Deși studiul nu a evidențiat o anumită dietă, cercetările efectuate de-a lungul anilor au promovat beneficiile dietei mediteraneene.
Potrivit studiului, călătoriile pot fi benefice pentru o gamă largă de populații, nu doar pentru cei în formă.
Mulți oameni pot culege roadele călătoriilor, evitând sau ameliorând boli și prelungindu-și durata de viață.
Cercetătorii preconizează că această nouă categorie de călătorii este o extensie a altor tendințe. Printre acestea se numără turismul de wellness, turismul de sănătate și turismul yoga.