6.3 C
București
vineri, 18 octombrie, 2024

O nouă pârtie de schi urmează să se deschidă în România

Lucrările au fost finalizate

Deși meteorologii sunt rezervați în ceea ce privește ninsorile din această iarnă, o nouă pârtie de schi urmează să se deschidă în România.

Lucrările de construire a pârtiei de schi Luna Şes, prima din judeţul Satu Mare, au fost finalizate, anunță G4 Media.

Noua pârtie de schi se va putea deschide după omologare

Urmează să fie făcută omologarea pentru a putea funcţiona – a anunţat preşedintele Consiliului Judeţean Satu Mare, Pataki Csaba, transmite Radio Cluj, preluat de Rador.

Lucrările la staţiunea Luna Şes au început în urmă cu aproximativ 20 de ani cu extinderea curentului electric, modernizarea drumului şi extinderea utilităţilor.

În ultimii ani s-a amenajat pârtia de schi, au fost montate o instalaţie de telescaun, un lac artificial şi tunuri de zăpadă.

Iarna din acest an va fi deosebit de săracă în precipitații

Meteorologii prognozează o nouă iarnă săracă în precipitații, anunțând o probabilitate mai mare de ninsori în România abia în luna februarie.

Potrivit Florinelei Georgescu, directorul executiv al Administraţiei Naţionale de Meteorologie (ANM), doar zonele montane vor fi acoperite cu zăpadă.

Prin urmare, mai multe zone din România se vor confrunta cu absența zăpezii sau cu precipitaţii deficitare.

Directorul executiv al Administraţiei Naţionale de Meteorologie  a declarat că România va intra în iarnă cu temperaturi mai ridicate decât normal şi cu precipitaţii deficitare, chiar dacă în prima parte a lunii noiembrie va fi un oarecare excedent de precipitaţii pe jumătatea de vest a ţării.

spot_img
Latest news
știri